Illustrasjonsfoto: Marius Knutsen / SCANPIX
annonse
annonse

En pensjonert lærer hevder at AUF målrettet har gått inn for å verve muslimsk innvandrerungdom ved hennes tidligere arbeidsplass.

Mange har bitt seg merke i det påfallende at Arbeiderpartiet har svært mange støttespillere blant muslimer i Norge. I september i fjor kunne Resett rapportere at så mange som 80 prosent av muslimene i Norge stemmer på det sosialdemokratiske partiet. Dette fremkom i SSBs statistikk over stemmegivning fordelt på religiøse grupper.

Resett har snakket med en pensjonert lærer, som hevder å ha erfart at Arbeiderpartiets Ungdomsfylking (AUF) målrettet gikk inn for å verve sårbar muslimsk ungdom, som gjerne er nyankomne til Norge, ved skolen der hun jobbet inntil relativt nylig. Den tidligere læreren ønsker, på grunn av sakens sensitive natur, å forbli anonym. 

annonse

Hjerte for de svake

Hun forteller at hun i mange år som lærer i ulike sammenhenger har engasjert seg for å hjelpe innvandrere med å bli integrert i det norske samfunnet. Hun er en ildsjel, med hjerte for de svakeste.

– Jeg har lang erfaring med å jobbe med innvandrere. Jeg har jobbet i videregående skoler, i voksenopplæringen med integrering av innvandrere som skal inn på videregående, og i ungdomsskolen. Videre har jeg jobbet med oppfølgingstjenesten, der ungdom, ofte innvandrere, som vurderer å droppe ut fra videregående, blir fulgt opp, forteller den tidligere læreren.

annonse

Hun har gjort et poeng av å være ærlig, direkte og redelig med innvandrerne. Dette har hun opplevd at mange har vært takknemlige for.

– Jeg har alltid vært direkte, og sagt det som det er. Jeg har fortalt unge innvandrere at om man skal bli en respektert medborger i det norske samfunnet, så bør man ta utdanning, og man må få seg en jobb. Jeg har advart dem mot enkelte miljøer, og har opplevd at de har kommet tilbake til meg og fortalt meg at jeg hadde rett, forteller den engasjerte ekslæreren.

Les også: Statsviter forklarer tafatt svensk terrorlovgivning – vil tekkes muslimske grupper

Ap-positive muslimer

For noen få år tilbake, da hun jobbet ved en ungdomsskole i hovedstadsområdet, stusset hun over at de muslimske elevene i særdeleshet var svært positivt innstilte til Ap og AUF. Hun bestemte seg da for å finne ut hvorfor dette var tilfelle. 

– Som samfunnsfags- og historielærer hadde jeg med en del muslimske elever å gjøre. Jeg merket meg at disse elevene var uttalt svært positive til Ap og AUF, og at de alltid stemte Ap ved skolevalg. Jeg ville ta ta rede på hvorfor, forklarer kvinnen.

Det viste seg, ifølge den pensjonerte læreren, at de muslimske elevene ved skolen hennes systematisk ble registrert og oppringt av folk i AUF

– Jeg spurte dem om hvordan det hadde seg at de hadde så god greie på Ap og AUF, og hvorfor de var så positive. Da fikk jeg greie på at de muslimske elevene ved skolen var blitt registrert og oppringt av AUF, mange av noen som snakket deres morsmål, for å bli forsøkt vervet. De ble også oppringt i skoletiden.

annonse

Kun muslimer

Ingen av de ikke-muslimske elevene med innvandrerbakgrunn skal ha blitt utsatt for denne oppsøkende formen for rekruttering fra AUF, ifølge ekslæreren.

– Jeg spurte også andre de andre innvandrerne. Folk fra Polen, Myanmar, Etiopia og Latin-Amerika. Ingen av disse ble oppringt. Det ble heller ingen av de etnisk norske ungdommene ved skolen. 

Den tidligere læreren forklarer at mange av de muslimske innvandrerne var helt nye i Norge, og at mange ikke kunne språket. Dette syntes hun var skremmende.

– Mange av disse kunne ikke engang skikkelig norsk. De er sårbare og lettpåvirkelige. Så ringer det folk som kan deres morsmål, fra Norges største parti. Det skremmer meg å erfare at et ungdomsparti ringer så målbevisst til disse ungdommene, som ikke har noen sjanse til å vurdere dette skikkelig. 

Les også: Islams favntak om Arbeiderpartiet

Sårbar og lettpåvirkelig ungdom

Personer som kommer til Norge og får flyktningstatus, som ikke kjenner det norske samfunnet og som ikke kan språket, er spesielt sårbare for påvirkning.

– Jeg vet jo hva som skjer når man flykter fra et land. Dette med fravær av status og sårbarhet. Det er stort å bli oppringt av et politisk parti og spurt om man vil være med. Særlig om den som ringer snakker ditt eget språk, fastslår den pensjonerte læreren.

Hun hevder at AUF skaffet seg oversikt over muslimene ved skolen hennes, ved å forhøre seg med de muslimske elevene de allerede hadde etablert kontakt med. Ververne i AUF skal angivelig ha bedt muslimer om å oppgi kontaktinformasjon til andre muslimer ved skolen.

– Når de i AUF ringte til muslimske elever i skoletiden, spurte de spesifikt om det også var andre muslimske elever ved skolen, og ba om å få telefonnummer til dem. Slik forsøkte de å verve alle de muslimske elevene ved min skole, forteller den engasjerte kvinnen.

annonse

Rasismeanklager

Hun tok saken opp med rektor, men forteller at hun ikke fikk gehør for sine bekymringer.

– Jeg tok opp saken med rektor, men fikk til svar at alle partier helt sikkert rekrutterte så aktivt. Men det trodde jeg ikke noe på.

Rasismeanklagene er aldri langt unna, dersom man stiller spørsmål ved slike ting i norsk skole, mener ekslæreren. 

– På denne skolen var det umulig å ta slike ting opp. Folk har så lett for å bare synes synd på disse gruppene. Tar man det opp i skolen, med så mange sosialister som er der i dag, blir man veldig fort kalt rasist. Jeg har ikke noe imot sosialister, men man kunne trenge litt realisme også. Men i skolen må man måtte ligge lavt i terrenget. Skoleledelsen er gjerne livredd for å bli fremstilt som rasistisk, sier hun.

Resett har kontaktet AUF for en kommentar til saken. De har foreløpig unnlatt å besvare forespørselen. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon