Alexandria Ocasio-Cortez. Foto/Kathy Willens, File)
Del saken
 • 1.2K
 •  
 •  

I USA er en radikal, virkelighetsfjern gruppe aktivister i ferd med å ta over initiativet i Det demokratiske parti. Det samme skjer på venstresiden i Norge.

annonse

Annonse

Kongresskvinnen Alexandria Ocasio-Cortez (29) har kjøpt klimapropagandaen med hud og hår og snakker om en kamp like viktig som andre verdenskrig. Den nye «green deal» vil effektivt rasere ut produksjon og velstand om den skulle bli implementert. Trump kommer til å vinne valget i 2020 med god margin.

Denne radikaliseringen av de som har initiativ på venstresiden skjer også i Europa og Norge. Og det er propagandaens logikk som styrer prosessen. Hvis disse klimautfordringene er så uhorvelige, så må man i moralens navn gjøre alt man kan. De som bare snakker propaganda, men aldri hadde tenkt å gjøre noe med det – trolig fordi de tviler selv – blir drevet på defensiven. I Norge ser vi at Rødt, SV og MDG (dvs. «tullingene») fosser frem, mens Ap taper.

annonse

Annonse

Les også: NRK sier at vi må lytte til de «rasende» og redde barna i klimaspørsmålet. Men hvem har skremt dem?

annonse

Annonse

Radikaliseringen til venstre er godt nytt for den fornuftige høyresiden. I Norges tilfelle blir det mer sannsynlig at Sp bytter blokk, for de må sanke stemmer hos jordnære bønder med et noe mer edruelig forhold til vær og vind og natur. Og det er Ap som blir nødt til å måtte ta et oppgjør med de radikale tullingene de selv har skapt gjennom sin innflytelse i media og skoleverket. Eller kanskje Ap blir kuppet av disse kreftene selv. Det hadde i grunn vært det beste.

Les også: Blir du med å holde fornuften i live i dette land?

Klimahysteriet som nå sprer seg i media og hos venstresidens toneangivende krefter er godt nytt for Frp. Som eneste parti kan de trygt stå på sitt og trekke på smilebåndet etter hvert som det ene absurde forslaget etter det andre blir frontet. Høyre og Ap derimot kommer til å bli tvunget til å ta forslagene «seriøst».

De neste valgene blir interessante. Det blir klima og innvandring for alle pengene.

annonse

Annonse

God helg.

 


Del saken
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
  1.2K
  Shares
 • 1.2K
 •  
 •  
annonse

Les også: