Mohamed Abdi vil ha IS-soldater til Norge og beskylder norske myndigheter for å ikke behandle de godt nok. Foto: Ntb scanpix.
annonse
annonse

Skribent Mohamed Abdi angrer ikke på sitt Facebook-innlegg der han anklaget norske myndigheter for rasisme.

Abdi mente norske myndigheter ikke gjør en god nok jobb for å få hjem personer som har kjempet for terrororganisasjonen IS. En terrorgruppe som er kjent for å kappe hodet av folk, for så å brenne dem levende.

– Hvis de såkalte «IS-barna» var en leiesoldat og hvit høyreekstremist så ville norske myndigheter gjort sitt ytterste for å hente dem til Norge. Det ville til og med vært støttegrupper med flere titusen medlemmer og statsministeren ville holdt pressemelding selveste 17. mai, skrev Abdi på sin Facebook-side.

annonse

Abdi referer muligens til Joshua French som ble dømt til døden i Kongo, i en rettsak som har blitt omtalt som en farse. I dommen ble også Norge dømt og fikk en bot på flere hundre millioner kroner.

Joshua French er nå tilbake i Norge etter å ha sonet åtte år i et kongolesisk fengsel.

Finansiert av folket

Etter at Resett referere og lenket til Abdis uttalelse, valgte han å fjerne kommentaren slik at den ble skjult for alle som ikke er hans venner.

annonse

Nå har den tidligere Morgenbladet-spaltisten valgt å komme med et tilsvar til Resett-saken på sin egen Facebook. Av svaret fremgår det han ikke angrer på det han skrev om norske myndigheter. Han ber også Resett om å fjerne artikkelen.

– Å si at barna har ikke noe skyld for foreldrenes valg er ikke kontroversielt, skriver Abdi og ber Resett slette artikkelen.

Han skriver videre at Resett har brutt Vær varsom-plakaten.

Grotesk tegning

Det er ikke første gang Abdi skriver kontroversielle kommentarer.

annonse

I en spalte i den statsfinansierte avisen Morgenbladet har Abdi skrevet en kommentar titulert «Sylvi Listhaug fôrer et Ap-hat», som har en tegning av Frp-politikeren mens hun spyr som illustrasjonsfoto.

Listhaugs oppkast i illustrasjonen spist opp av gapende Listhaug-tilhengere.

Les også: Morgenbladet kaster en tomat i ansiktet på Helge Lurås

Abdi har ingen rett på tilsvar på en artikkel der ingen anklager Abdi selv.

Abdi anklager derimot Norge for rasisme, og hevder at Erna Solberg ville stilt opp på selveste 17. mai og ønsket terroristene tilbake, dersom de var hvite.

Resett beklager derimot at Abdi ble referert til som SV-politiker.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon