Sverige: Den tidligere islamistisk-orienterte boligministeren Mehmet Kaplan (MP) og statsminister Stefan Löfven på en presskonferens i Rosenbad i Stockholm. Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

De røde sosialistene og grønne islamistene har slått seg sammen i en brun felles  front mot høyresiden over hele Europa i slags en faustisk pakt – underbygd av en felles forakt mot vestlige konservative verdier.

Tidligere Labour-leder og Storbritannias statsminister, Tony Blair, bekreftet denne alliansen i et intervju med Sky News i forrige uke. Katta er nå endelig ute av sekken etter å ha vært en snakkis begrenset til konservative miljøer i flere år. Forhåpentligvis vil denne urovekkende utviklingen i vår sivilisasjons politiske tilstand omsider nå et bredere publikum, og føre til at flere politiske grupperinger tar stundens alvor inn over seg.

Felles for islamistene og sosialistene er en iboene antisemittisme, en støtte til masseinnvandringen, en streben om å begrense ytringsfriheten ved å forsterke krenkelsestyranniet, samt en forakt for Europas tradisjoner og kultur – som de ønsker å forandre til det ugjenkjennelige gjennom sosial ingeniørkunst.

annonse

Les mer: Å gå baklengs inn i politistaten

Der stopper også likhetene, så denne opportunistiske alliansen kan aldri vare. Når eventuelt høyresiden til slutt blir beseiret, kommer sosialistene og islamistene til å gå i tottene på hverandre. De eneste som forener dem er en dyp forakt mot konservative, vestlige verdier som gjør dem villige til å se forbi hverandres diametrale motsetninger.

Således bagatelliserer ytterliggående sosialister islamismens totalitære trekk og bruker den for sin egen politiske vinning. Sosialister over hele Vesten nøler ikke et sekund med å lefle med islamistisk ideologi i bytte mot stemmesedler. De virker således villige til å ofre essensielle demokratiske prinsipper i sin higen om å oppnå politisk makt – i ren autoritær stil.

annonse

Noen eksempler

I Storbritannia lefler lederen av Arbeiderpartiet, Jeremy Corbyn, stadig med islamistiske krefter. Han har ved flere anledninger møtt islamistisk-orienterte individer og organisasjoner, blant annet da han holdt et foredrag om islamofobi under et arrangement organisert av MEND-Community – en britisk islamistisk gruppe. Corbyn har også nektet å ta et ordentlig oppgjør med antisemittismen som florerer i Arbeiderpartiet i disse dager.

I Frankrike finnes det flere eksempler på politisk klientelisme ovenfor islamister fra Sosialististpartiet (PS), hvor de gir etter for islamistisk ideologi i bytte mot stemmer – for å oppnå politisk makt. Flere lokalrepresentanter fra PS i diverse forsteder rundt Paris, har for eksempel åpenlyst snakket om å reformere i Frankrikes sekulære lover (la laïcité) for «trekke til seg muslimske velgere». Taktikken har også gitt resultater, i hvert fall blant visse velgergrupper. Hele 93 % av alle franske muslimer stemte på Francois Holland i 2012.

I Belgia, får den tidligere borgermesteren Philippe Moureaux fra Sosialistpartiet mye av skylden for at islamistisk ideologi har fått et voldsomt feste i det beryktede nabolaget Molenbeek i Brüssel. Han har blitt omtalt som et «inkubator for jihadisme» for å ha drevet med politisk klientelisme ovenfor islamistiske miljøer en årrekke – bare for å karre til seg politisk makt.

Les mer: Vår tids yppersteprester og moderne kjetteri

I nabolandet Sverige er eksemplene mange. Islamister skal ha infiltrert Sosialdemokratarna og Miljöpartiet tilsynelatende uten større oppstyr. I byen Gävle – styrt av et byråd ledet av Sosialdemokratene – blir besøkende ønsket velkommen av en hijabkledd kvinne som har tilhørt den radikale islamistiske Gävle-moskéen i en årrekke. Utvikling blir heiet frem av landets venstreorienterte regjering. Den ferske kulturminister Amanda Lind hyllet for eksempel den tidligere boligministeren, islamisten Mehmet Kaplan, som har frastått fra å ta kvinner i hendene og som skal ha tilknytning til blant annet islamistgruppen Det muslimske brorskapet.

annonse

Selv ikke USA slipper unna. Den demokratiske muslimske kongressmannen Keith Ellison har flørtet med ytterliggående islamistisk ideologi ved flere anledninger. Han har blant annet deltatt på en fundraiser for den libyske islamisten Esam Omeish – en person som har hyllet den islamistiske terroristgruppen Hamas, samt oppfordret til «jihad» ved flere anledninger. Ellison har også bånd til den islamistiske amerikanske interessegruppen Council on American-Islamic Relations (CAIR), som skal være tilknyttet Det muslimske brorskapet, og som også åpenlyst har støttet Hamas.

Et svik mot sosialistenes egne verdier

I takt med at Vestens sosialistpartier trekker lengre ut mot ytre venstre, blir venstresidens klientelisme ovenfor islamistiske krefter mer og mer opplagt. Der trykker de i større grad islamistene til sitt bryst i en opportunistisk allianse for å oppnå politisk makt.

Trenden er klar over hele Vesten, og det er på tide at sentrumsorienterte folk på venstresiden tar ordentlig avstand fra den. Totalitær islamisme er på ingen måte kompatibelt med sosialistenes drømmesamfunn – heller tvert om – så hvorfor har de røde trykket de grønne til sitt bryst?

Handler det rett og slett om en pakt om å selge sin egen sjel for å få politisk makt i det korte løp, koste hva det koste vil? Hvis dette er tilfelle er de dømt til å feile. Å gi opp sine egne moralske prinsipper for å få privilegier fører sjeldent noe godt med seg. En slik pakt endte i hvert fall ikke bra for Faust – og kommer ikke til å ende noe bedre for sosialistene.

Les mer: Fransk intellektuell: – Ytringsfriheten er truet av radikal islam

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon