Illustrasjonsbilde av aviser. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Gjennom høsten 2017 og videre fremover har det vært stort mediefokus på «uønsket seksuell oppmerksomhet» innen politikken og utvalgte bransjer. Pågående menn og kvinner har fått sine rapp på fingrene. Og nå sist var det VG som hang ut Trond Giske for å danse med en 25-åring på et utested i Oslo. VGs kommentator Astrid Meland (og mange andre) mente dette var upassende. Han burde visst holdt seg hjemme.

Det ser nå ut som det er seksuelle interesser og spenninger mellom individer i seg selv det blir slått ned på. Idealet er en aseksuell politiker med stramt ansikt.

Men denne moralismen blir unektelig noe paradoksal når vi ser hvor den kommer fra. For følger man med på de to største nettavisene i Norge inneholder de på en vanlig dag et betydelig antall artikler som enten går direkte på sex eller som viser lettkledde sexy jenter eller kjekke menn i en eller annen form. VG og Dagbladet ser egentlig ut til å mene at nordmenn må ha slikt stoff for å gidde å gå inn på nettstedene deres.

annonse

Les også: Når MSM tier, må andre tale

De må også ha historier om «forhold» i alle mulige avskygninger. Kvinner som har to menn, noen som har åpne forhold, sex på jobben, med sjefen, med kunden.., utroskapshistorier, sjekking, slanking, trening, hvilke kjendiser som er sammen med hvem, når det er best for barna å skille seg, hvordan man skal håndtere delt bosted. Hva gjør du hvis du oppdager ditt og datt om partneren din, hvordan leve med en psykopat, hvordan du får orgasme, eller gi den beste oralsexen, fikse leppene, puppene, penisen osv.

Og det er det folk er interessert i, tydeligvis. VG har mer enn en million lesere hver dag. Dagbladet mange hundre tusen. Og folk sitter og leser om disse tingene på bussen, på jobben, i sofaen, ja overalt. Folk tenker tydeligvis på å forlate partneren sin, få seg et nummer, sjekke noen opp, se ut som en popstjerne og generelt få et mer spennende liv enn de har i dag.

annonse

Les også: VG oppfordrer til onani

Og så er det altså noen som gjør mer enn å bare tenke på de tingene VG og Dagbladet lokker og tirrer med. De går på byen, tenner på kollegaer, har sex på seminar og konferanser, kikker på hverandres rumper og bryster og er kort sagt seksuelle.

Men i kommentaravdelingene i disse avisene og blant nyhetsjournalistene er det altså ikke måte på hvor prektige de er og avkrever andre å være. Får de teften av at noen i politikken gjør noe slikt, holder det ikke å skrive om en saken mens den pågår. De som er «avslørt» har ingenting i politikken å gjøre deretter.

Kanskje det de egentlig håper på er å omgjøre disse handlingens menn og kvinner til passive utgaver av det de en gang var. Folk som med andre ord lever et virtuelt spennende liv med å bare lese om slike ting.

Du får slutte å klå på damer, Trond Giske!

Les heller om «slikt» i Dagbladet og VG i stedet. Ja, tegn gjerne plussabonnement der. Da får du hele den imaginære pakken av det de samme avisene nå fordømmer deg for.

Hva skulle vi gjort uten (lov til) selvmotsigelser?

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse