Sylvi Listhaug. Foto: NTV scanpix
annonse
annonse

Sylvi Listhaug kan bli dømt for det en annen person har skrevet i kommentarfeltet på hennes Facebook-side.

I går skrev TV 2 om en mann som er ilagt straff for å ha oppfordret til likvidering av norske advokater på Sylvi Listhaugs Facebook-profil.

Advokat Arild Humlen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Trusselen var rettet mot advokater som er oppnevnt som forsvarere for asylsøkere og innvandrere, og har ligget i kommentarfeltet på Facebook-siden til Frps stortingsrepresentant og tidligere justisminister siden 4. oktober i fjor, melder TV 2.

annonse

Nå er Sylvi Listhaug (Frp) anmeldt til politiet av advokat Arild Humlen som mener politikeren er ansvarlig for hva andre skriver i kommentarfeltet.

Humlen er best kjent for å ha vært forsvareren til Mahad Mahamud som tapte saken om statsborgerskap etter å ha blitt utvist fra Norge for å ha jukset på asylsøknaden.

 

– Skammelig

annonse

Ifølge Oslo-politiet kan det medføre straffeansvar dersom man ikke fjerner trusler og «hatefulle ytringer» fra sine egne Facebook-sider.

Uttalelsene fra politiet får folk til å rase på sosiale medier.

– Hva med all hetsen og styggheter mot henne. Er det greit bare fordi det er FrP. Skammelig. Hun har ikke oppfordret til slike ting, skriver en mann på Facebook.

Les også: Det er lov å hate så lenge det gjøres med et smil

annonse

– Sett en kule i panna på den onde kristne fitta

I fjor skrev Resett om hetsen Listhaug ble utsatt for som justisminister. Hetsen var så ille flere aviser måtte stenge sitt kommentarfelt.

Listhaug mottok også flere drapstrusler. Blant annet fra en mann som ønsket Listhaug ble gjengvoldtatt og skutt av fremmedkrigere.

– På tide at en fremmedkriger setter en kule i panna på den onde, kristne f***a der. Håper hun blir gjengvoldtatt så inn i helvete, skrev en mann som enda ikke har blitt dømt for drapstrusselen.

 

– Blir for dumt

I følge TV 2 skal Hatkrimgruppa på Manglerud politistasjon ha startet etterforskning på eget initiativ etter å ha blitt tipset om mannen som drapstruet advokaten som nå har anmeldt Sylvi Listhaug.

annonse

Les også: Resett politianmeldt av kunstner som mener kommentarfeltet sprer hat

Straffen mot den 60 år gamle mannen kommer kun en uke etter at en 70 år gammel kvinne ble dømt i Bergen Tingrett for å ha kalt samfunsdebattant Sumaya Jrde Ali en kakerlakk.

Mange viser nå solidaritet med Listhaug og mener advokaten som har anmeldt Frp-politikeren går for langt.

– Herregud! Advokat Arild Humlen har nå anmeldt Listhaug for medvirkning til spredning av trusler og hatefulle ytringer etter straffelovens paragraf 185. Noe sier meg at han vil bli en kjendis, eller trenger PR. Kanskje begge deler, dette blir for dumt, skriver en mann mens andre er redd for utviklingen i landet.

– For et sykt land dette har blidt. La listhaug være i fred, ser ut som hun er den eneste som forstår hva som blir gjort mot landet vårt.

Les også: Statsstøttede Rune Berglund Steen advarer nordmenn: – Nå kommer dommene!

Bekymret for utviklingen i Norge? Meld deg inn i Ytringsfrihetsforbundet her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon