Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix
Del

Klimaendringer er den størst femtidsfrykten for befolkningen i Europa, med redsel for Den islamske statens terror som nummer to.

Det viser en undersøkelse blant 27612 respondenter i 26 land over hele verden, foretatt av Pew Research Center.

Undersøkelsen ble utført høsten 2018 er nylig offentliggjort. Resett har tidligere skrevet om hva den viser når det gjelder frykt for amerikansk innflytelse i verden under president Trump.

Les også: Undersøkelse: Økende tillit til Trump verden over

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

I 13 av 26 undersøkte land svarte folk at klimaendringer var den største internasjonale trusselen.

Frykter trusselen fra IS.
Men global oppvarming var bare en av mange bekymringer. Terrorisme, spesielt fra den islamske ekstremistiske gruppen IS, og cyberangrep, ble også sett på av mange som em stor sikkerhetsrisiko. Trusselen fra islamistene toppet svarene i åtte land, deriblant Russland, Frankrike, Indonesia og Nigeria.

10 av de europeiske landene som er kartlagt av det anerkjente forskningsinstituttet satt klimaendringer og IS øverst på sin «fryktliste». Seks av disse landene var mest redde for klimaendringer, mens to plasserte frykt for terroristene foran redsel for klimaendringer.

I Nederland mente flere folk at cyberangrep fra andre land er den største trusselen, mens man i Polen frykter Russlands makt og innflytelse.


Del