Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix
annonse

Klimaendringer er den størst femtidsfrykten for befolkningen i Europa, med redsel for Den islamske statens terror som nummer to.

annonse

Det viser en undersøkelse blant 27612 respondenter i 26 land over hele verden, foretatt av Pew Research Center.

annonse

Undersøkelsen ble utført høsten 2018 er nylig offentliggjort. Resett har tidligere skrevet om hva den viser når det gjelder frykt for amerikansk innflytelse i verden under president Trump.

Les også: Undersøkelse: Økende tillit til Trump verden over

I 13 av 26 undersøkte land svarte folk at klimaendringer var den største internasjonale trusselen.

annonse
annonse

Frykter trusselen fra IS.
Men global oppvarming var bare en av mange bekymringer. Terrorisme, spesielt fra den islamske ekstremistiske gruppen IS, og cyberangrep, ble også sett på av mange som em stor sikkerhetsrisiko. Trusselen fra islamistene toppet svarene i åtte land, deriblant Russland, Frankrike, Indonesia og Nigeria.

10 av de europeiske landene som er kartlagt av det anerkjente forskningsinstituttet satt klimaendringer og IS øverst på sin «fryktliste». Seks av disse landene var mest redde for klimaendringer, mens to plasserte frykt for terroristene foran redsel for klimaendringer.

I Nederland mente flere folk at cyberangrep fra andre land er den største trusselen, mens man i Polen frykter Russlands makt og innflytelse.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.