NTNU i Trondheim. Foto: Wikimedia Commons. Shekko.
annonse
annonse

Fem måneder etter at Resett intervjuet Øyvind Eikrem, viser en undersøkelse på NTNU at stemningen er trykket ved Eikrems institutt. 

Nettstedet Khrono skriver at Øyvind Eikrems institutt ved NTNU har gjennomfører faktaundersøkelse om Eikrem-saken, og laget en rapport om den. Undersøkelsen ble utført i januar. Khrono hevder å ha lest rapporten, og at de har tatt rede på konklusjonen.

Ifølge rapporten er det mange ved instituttet som opplevde ytringsfrihetsdebatten i mediene som svært belastende, og at det førte til et «svært anstrengt» arbeidsmiljø. 

annonse

Eikrem har blitt omtalt på en slik måte at han kan anses å ha blitt utsatt for «uheldige psykiske belastninger».

Les også: Sterke reaksjoner på NTNU etter at forsker uttalte seg til Resett

Upassende uttalelser

annonse

Enkelte av uttalelsene til nestlederen ved instituttet karakteriseres som «utilbørlig opptreden», og kartleggingsgruppen er splittet i synet på om en kollega, som mente at Eikrem er uskikket til sin jobb, har uttalt seg i strid med arbeidstakerens «integritet og verdighet».

Faktaundersøkelsen ble gjennomført internt på NTNU, det er en drøy håndfull utvalget som er med i studien. Khrono skriver at bakgrunnen for rapporten er at Eikrem varslet om at han hadde blitt informert om at uttalelser ved et instituttmøte 11. desember.

Eikrem deltok ikke selv på møtet, da han var sykmeldt. Imidlertid var han tema under store deler av møtet, der mange av instituttets ansatte deltok. 

«Slett moral»

Nestleder ved instituttet skal ha karakterisert Eikrems moral som «slett». En annen ansatt skal ha sagt at Eikrem ikke er skikket til å undervise på Institutt for sosialt arbeid. Nestlederen skal ha uttalt seg så upassende om Eikrem, at andre tilstedeværende måtte stoppe ham. Deretter skal ha ha forlatt møtet i affekt. Dagen før møtet skal ha brukt ord som «drittsekk» om Eikrem foran flere kollegaer.

Det er ikke klart hvor mange som deltok på møtet, enkelte har sagt 25 personer, andre estimerer at det var nærmere 50 personer. I rapporten beskrives emosjonelle scener.

Les også: Sosionom-fagforening støtter de krenkede NTNU-studentene mot Eikrem: – Han angriper faget

Splittet institutt

annonse

Khrono hevder at instituttet er delt inn i et flertall som er kritisk til Eikrems uttalelser til Resett, en gruppe som ikke involverer seg i diskusjonen, og en mindre gruppe som mener at Eikrem er utsatt for dårlig behandling. 

Flere ansatte opplever at NTNU-ledelsen la lokk på debatten om Eikrem internt, og skal ha oppfattet det som at de er pålagt munnkurv i saken. En del karakteriserer forholdene ved instituttet som «en trykkoker».

Nestlederen ved instituttet sier til Khrono at han har beklaget seg for ting han har sagt og bekrefter at han har vært til megling med Eikrem. Han vil dog ikke uttale seg om saken til pressen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon