Bildet viser fra venstre: Marie Lindberg, Mia Habib, og Laura Coupe. Samtidsdanserne figurerte her som stressete shopoholikere med ekstremt mye pakkenelliker på Youngstorget og i Torggata. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Koreograf Mia Habib politianmelder Resett for spredning av det hun mener er et hatefullt kommentarfelt under en sak om tildeling av penger fra kulturrådet. – Vi har gått gjennom kommentarene under saken og finner anmeldelsen grunnløs, sier Lurås til det lille nettstedet Utrop.

annonse

Kommentarfeltet under den aktuelle saken har 67 kommentarer. Resetts artikkel om politianmeldelsen har i skrivende stund 307 kommentarer og er delt mer 1400 ganger i sosiale medier. Utrops artikkel har null kommentarer.

Finnes det rasistiske og islamofobe kommentarer i det aktuelle kommentarfeltet?

Fascistene snakker Habib om, og må med det mene hele eller deler av kommentarfeltet hvis utsagnet skal gi noen mening. Dette er det «verste» jeg fant i kommentarfeltet. Er de verdt en politianmeldelse?

– Magasinet Bunad representerer feil hudfarge! Er du ikke etnisk norsk derimot …

– Vi etniske norske er annen og tredje rangs borgere. Vi må begynne å ta tilbake landet, hyle og skrike, la de kalle oss rasister for det begrepet har mistet sin mening. … Nakenhet på scene er fullfinansiert, men nakenhet for hodet til muslimske jenter og kvinner jobbes det ikke for.

– Millioner venter hvis de designer en bunad som burka!

– ÈN ting kan vi være sikre på; at de som sitter i kulturrådet er frilynte, radikale og innv.vennlige som heller løfter frem outrerte og eksperimentelle kunstformer, enn tradisjonsrik norsk kunstform.

– Merkelig det her jeg har vært borti veldig flinke kunstnere som ikke hadde mer en knapt nok å leve for, men de var selvsagt etnisk norske.

– Kanskje sitter det muslimer der også?? (i kulturrådet)

– Det er bare en bekreftelse på at det ikke skorter på ressurser for vårt nye herrefolk.

– En utenomnasjonal politisk styrt pro multikultur-fremmende og i særdeleshet påfallende rundhåndet understøttende donasjon.

– Bare det lukter bitte litt av islam så sitter pengene løse!

– For å få sugerøret sitt i statskassa hjelper det med et utenlandsk etternavn.

Kritiseres for sin kunst

Derimot kritiseres Mia Habib for sin kunst. Det er danseuttrykket kommentarfeltet rister på hodet av. Og det er nok der skoen trykker. Få har tid til å sette seg ned og tenke noe om bevilgninger fra Kulturrådet. Det er slik i Norge at det er mange gjengangere i formidlingene. Å komme inn er vanskeligere enn å falle ut. Og det er ingen tvil om at kunst som skal fremme multikultur er gitt prioritet. De føringene kom særlig fra den gamle rødgrønne regjeringen.

En skriver dette om saken: «Det sitter i hvert fall knapt noen skapende eller aktive kunstnere i Kulturrådet lenger. Leder for rådet har riktignok en slags dansebakgrunn. Men ingen med noe virkelig høyt krav til profesjonalisme og kvalitet. Kun slike som har klart å karre seg opp til en mer administrativ lederstilling. Samtlige utnevnes nå av regjeringen, og dermed i hovedsak av det såkalte Kulturdepartementet.»

Men kanskje Resett egentlig er et sted for deg, Mia Habib?

Mia Habib sier dette i en video på Vimeo om det offentlige rom:

– Jeg mener at det offentlige rom – i det minste burde være – et sted hvor vi bestrider, debatter og diskuterer, og at rommet er stort nok til å romme forskjeller. Og i den forstand også tjene demokratiet. Offentlige rom er truet på mange måter, for de er også et sted hvor man skal kunne utrykke uenigheter man har med dagens maktstrukturer.

Uttalelsen ligner merkelig mye på et standard innlegg i kommentarfeltet på Resett. Men hun tilføyer:

– Jeg mener offentlige rom er svært viktige hvis vi ønsker å beholde et flerkulturelt samfunn.

Det er et interessant utspill hun kunne ha diskutert på Resett. Hun vil finne flere der som mener et at et flerkulturelt samfunn kan være bra. I hvert fall er mange realistiske om at det er slik det er. Å ikke beholde et flerkulturelt samfunn er ikke en problemstilling. Men hvordan man skal kunne leve like godt som før i Norge med et flerkulturelt samfunn – det er en utfordring.

Ikke minst for mange flerkulturelle jenter som opplever enormt sosialt press og svært brutal og alvorlig underkommunisert kriminalitet. Ta deg en prat med Shurika Hansen, Mia Habib.

Klassisk dans, som ballett, akkompagneres oftest av et standardrepertoar hvor Chopin er viktig på verdens balletthøgskoler. Kanskje Mia Habib vil delta i Chopin-diskusjonen på Resett? Den har i øyeblikket 23 kommentarer. 23 flere enn saken på Utrop. Det er lov å ytre seg på Resett, Mia Habib.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.