Viktor Orban. REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo
annonse
annonse

Den ungarske regjeringen har tatt initiativ til en offentlig informasjonskampanje mot EU. Eurokratene i Brüssel svarer med samme mynt.

Den ungarske regjeringen har igangsatt en kampanje for å informere befolkningen om den globalistiske agendaen til EUs lederskap, under slagordet «alle har rett til å vite hva Brussel planlegger.» EU svarer med en motkampanje.

EU har startet kampanjen «Fakta om EUs migrasjonspolitikk», med slagordet «du har også rett til å vite hva som er faktum og hva er fiksjon.»

annonse

Mistillit

Det er stor mistillit mellom regjeringene i mange sentral- og østeuropeiske land og EUs ledelse, og Ungarn har tatt en ledende rolle i kampen mot de åpne grensene.

I EUs svar på kampanjen til den ungarske regjeringen hevdes det at det ikke er noen innvandringskrise, men at det forventes at medlemslandene viser solidaritet med de andre, og at denne solidariteten «struktureres» gjennom det de kaller et gjenbosettingssystem. Det skriver nettstedet ZeroHedge.

annonse

Et tidligere EU-dokument fra i fjor beskriver «gjenbosettingssystemet» som et system som vil bidra til å redusere uregelmessig innvandring ved å sikre trygge og lovlige alternativer. Det vil erstatte dagens ad hoc-ordninger og sette opp toårige planer.

Les også: Orban og Salvini vil vinne EU-valget, Macron er hovedfienden

«Brussel er ikke fokusert på å stoppe innvandringen. Faktisk vil de legalisere den. Europas borgere har rett til å vite,» sier den ungarske ministeren for diplomati og samarbeid, dr. Zoltán Kovács.

Viktor Orban utdypet innholdet i hans egen informasjonskampanje på en pressekonferanse:

– Vi har gitt topp prioritet til å beskytte grensene og stoppe massene av innvandrere. Med andre ord, erklærte vi at de må stoppes, de ytre grensene må beskyttes, og vilkårene i Schengen-avtalen må følges fullt ut av alle.

Les også: Orban firer ikke en tomme, benekter deltagelse i EU-avtale om flyktninger

Schengen-avtalen

Schengen-avtalen forplikter alle land til å kontrollere Schengens yttergrenser, så grundig at det er sikkert at ingen slipper inn i området, som gjelder store deler av Europa, inkludert Norge, uten at de har lovlig grunn for det. Når de først er innenfor kan de reise fritt mellom landene.

annonse

Da avtalen ble behandlet i Norge protesterte venstresiden og kalte avtalen «Festung Europa». Da innvandrerstrømmen vokste i 2015 ble imidlertid avtalen sprengt, og innvandrere fra Afrika og andre land utenfor Europa strømmet inn i Schengen-området ukontrollert.

Les også: Orban slår tilbake mot Erna Solberg: Nyttig idiot for venstresiden

Etter det har EU arbeidet for å bosette innvandrere i andre land enn kyststatene ved Middelhavet, for å avlaste disse landene. Det har flere land i sentral- og Øst Europa, ledet av blant annet Ungarn, satt seg sterkt imot.

«Regjeringens holdning er at ikke ett europeisk organ har myndighet til å pålegge tvangsbosetting av ikke-ungarske borgere i Ungarn uten samtykke fra det ungarske folk,» sier Kovács.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon