Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Eivind Trædal hevder i en salgsturne for sin bok at Resett åpnet døra for det han kaller «nyfascisme eller identitær ideer».

Han eksemplifisere dette med at nettavisen har trykket mine leserinnlegg etter at jeg ble nektet innreise i Storbritannia, samt at jeg angivelig skal være medlem i Generasjon Identitet, som Trædal hevder er en fascistisk organisasjon.

Bilde tatt av en powerpoint presentasjon under Trædals bokturne. (Foto: privat)

Les også: Eivind Trædal lanserer selvhjelpsbok for å stoppe «ytre høyre»

annonse

Jeg er ikke medlem i Generasjon Identitet, men bidro blant annet til en konferanse under et lengre opphold i Storbritannia i 2018. Generasjon Identitet er en patriotisk ungdomsbevegelse, og selv om jeg føler meg ung, er jeg ikke en ungdom lengre. Organisasjonen er eksplisitt ikke-voldelig og driver med politisk aktivisme som gateteater, hvor man blant annet latterliggjorde ordføreren i London, Sadiq Khan.

At jeg ble nektet innreise til Storbritannia sier mer om Storbritannia enn om meg. Jeg har ikke brutt noen lover i Storbritannia, men er derimot solidarisk med majoriteten av det britiske folk som stemte for Brexit. Min innreisenekt bør derimot sees i lys av sensur-kampanjen som europeiske myndigheter, EU og overnasjonal selskaper fører mot mennesker som stiller spørsmål ved multikulturalismens fortreffelighet.

Les også: Trædal i fritt spillerom på Dagsnytt 18, hevdet Resett er radikale og at Lurås er en «ulv i fåreklær»

annonse

Tommy Robinson er siste mann ut til å bli bannlyst av Twitter, Facebook og Instagram. Hadde ikke Robinson vært britisk statsborger hadde han garantert ikke sluppet inn i Storbritannia. Hans «forbrytelse» er å sette fokus på elementer ved det multikulturelle samfunnet som ikke tåler dagens lys.

Ved sine falske anklager om nyfacisme fremmedgjør Trædal vanlige folk og sprer splittelse ved å demonisere et helt segment i samfunnet som har et legitime bekymringer for sin egen fremtid og fremtiden til sine etterkommere. Majoriteten av den norske befolkningen ønsker seg et trygt samfunn, med høy tillit der man kan identifisere seg med hverandre i et kulturelt, etnisk og økonomisk fellesskap. Det innebærer solidaritet og forståelse på tvers av økonomiske klasser og sosiale samfunnslag, dette brytes ned av multikulturalismen og globalismen.

Les også: Det er mildt sagt påfallende at gammelmediene ikke skriver om fengslingen av Tommy Robinson

Dette er muligens nyfacisme i Trædals ordbok, og blir dermed en hedersbetegnelse når det kommer fra et profesjonelt Twitter-troll som er medlem i «Miljøpartiet de Galne» (MDG). Det Trædal faktisk gjør er å spre frykt og fremmedgjøring ved å mobbe de som ønsker å være politisk aktiv på patriotisk side i politikken.

Fra sin privilegerte posisjon som medlem av skravleklassen, med klippekort hos NRK, sparker han ofte nedover og misbruker sin institusjonelle makt mot vanlige folk som ikke deler hans oppfatning av virkeligheten.

Ironisk nok er Trædal skyldig i å benytte alle hersketeknikkene som han han anklager «nyfasistene» for å benytte. Han er ikke fremmed for å regelrett be folk «holde kjeft» eller henge ut arbeidsplassen til meningsmotstandere, med oppfordring til boikott eller oppsigelse.

Den mest kjente episoden er kanskje hans infamøse opptreden på Dagsnytt 18 da han debatterte med med Helge Lurås og Hans Rustad 19. mars 2018.

annonse

Jeg lar det være opp til leseren å avgjøre om det er Trædal eller Resett og jeg som benytter totalitære metoder.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon