Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Lørdag skulle Selvstendighetspartiet danne et nytt, lokalt partilag i Fredrikstad. Da dukket to uniformerte politibetjenter opp.

annonse

Selvstendighetspartiets valgkampssjef Bjørn Christian Rødal forteller lokalavisen Demokraten at politiet oppsøkte deres møtelokale ved Hotel Fredrikstad, der dannelsen av det nye lokallaget skulle finne sted. Dette resulterte i at hele møtet ble utsatt.

– De to politimennene forklarte en halvtime før møtestart klokken 13.00 at de ville være med på møtet. De ville se hva som foregikk, hvor mange som var til stede, hvem som var til stede og så videre. Riktignok hadde jeg fått en telefon på forhånd om at de ville komme å ta en prat. Det sa jeg av høflighetshensyn selvfølgelig ja til, selv om jeg aldri forstod hva de hadde hos oss å gjøre. Men da de dukket opp ble jeg såpass perpleks av tanken på at vi skulle ha politi i uniform til stede inne i møtet, at jeg valgte å ta kontakt med de 10–12 menneskene som hadde varslet at de skulle komme. Det er vel ingen som frivillig ønsker å la seg avbilde sammen med politiet. På SMS og telefon ble vi enige om å utsette hele oppstartsmøtet, forteller Rødal til lokalavisen.

Les også: Kommunevalget 2019: Lokalsykehus eller lokal moské?

Ikke skjedd tidligere

Rødal opplyser om at man har etablert lokallag i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand og i en rekke andre kommuner, uten at man er blitt oppsøkt av politiet. Han opplever at partiet blir behandlet av politiet som om de tilhørte Den Nordiske Motstandsbevegelsen (DNM), og konstaterte at man fra partiets side vil følge opp saken, blant annet ved å kontakte Sivilombudsmannen for å få en konklusjon derfra. 

Les også: Politisjef vil anmelde byggmester for bruk av ordet «negerærbe» i reklame

Hevder interesse for partiprogrammet

Inge Jensen, som er sjef for Nærpolitiseksjonen ved Fredrikstad politistasjon, sier til Demokraten at to av hans kollegaer troppet opp på møtet, fordi ordensmakten angivelig «interesserer seg for partiprogrammet».

– Vi er interessert i hele programmet generelt, sett ut fra det forebyggende perspektivet, sier Jensen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.