Péter Szijjártó. AP Photo/Valentina Petrova
annonse

«Det er viktig for Europa å samarbeide med afrikanske land som ikke presser på for å opprette såkalte legale migrasjonskanaler.»

annonse

Det mener Ungarns utenriksminister Szijjártó. Han sier at de som oppfordrer til fremveksten av nye innvandringsbølger gjør det lettere for terrorister å komme tilbake til Europa.

annonse

Les også: Ungarns utenriksminister svarer Margot Wallström: – Vi vil bevare Ungarn som et ungarsk land

Den ungarske utenriksministeren kom med sine synspunkter etter å ha snakket med sin kollega fra Kapp Verde, Luis Filipe Tavares, i Budapest på torsdag. «Kapp Verde», sa han, «er et av de landene som ikke presser på for å opprette såkalte legale migrasjonskanaler.»

annonse
annonse

Styrker båndene til Afrika

Szijjártó la til at Ungarn legger særlig vekt på å styrke sine bånd med partnerland i Afrika. Han sa at Kapp Verde var stolt av sin kristne identitet og var forpliktet til å bevare sin nasjonale, kulturelle og religiøse arv. De forfølger også en ansvarlig migrasjonspolitikk..

Utenriksministeren har ifølge nettsiden About Hungary tidligere sagt at Ungarn er sterkt takknemlig for de afrikanske landene som aldri har bidratt til Europas migrasjonstrykk, og dermed har bidratt til å forbedre kontinentets sikkerhet.

Les også: – Ungarn har sin historie, sin kultur og sine tradisjoner, og det ønsker vi å bevare

Terrorister

Szijjártó sier ifølge About Hungary at de som oppfordrer til fremveksten av nye migrasjonsbølger gjør det lettere for terrorister å komme tilbake til Europa, og viser til at Den islamske staten etter sine nederlag har endret sin taktikk og begynt å sende sine leiesoldater tilbake til deres opprinnelsesland i Europa.

«Land som ikke ønsker å bli sendings- eller transittland når det gjelder migrasjon og tar grensevern alvorlig, bør støttes,» sier utenriksminister Szijjártó.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.