Resett-kommentator Maria Zähler. Foto: MIKLOS LUKACS
annonse

«Kom deg ut av mine mentions og ikke forsøk å concern-trolle meg. Det fungerer ikke. Jeg veit hva du står for, og jeg er i grunnen sjokkert over at du ikke har skamvett til å holde en lavere profil på en dag som denne.»

annonse
annonse

Slik skriver Trædal til Resetts journalist og kommentator Maria Zähler på Twitter. Som om hun skulle ha skyld i terroren på New Zealand.

annonse

Eivind Trædal er politiker, og sitter i Oslo bystyre. Men han skriver på Twitter som en bølle. For øvrig er jeg i tvil om han har 100 % stilling som politiker, så mye som han twitrer. Er det en del av stillingsinstruksen? Gutten har twitret 103 000 ganger. Det tilsvarer omtrent femten bind i sagaen om isfolket, om oppgulpet skulle vært trykket. Sagaen om Trædal er slitsom å lese. Har du ikke logikk eller etikk, så er det bare retorikk som gjenstår. Den er ikke spesiell god den heller.

Les også: Eivind Trædal tar ikke selvkritikk ett år etter raseriutbruddet i NRK-studio: – Jeg er like hard

annonse
annonse

Assosiasjonsskyld

Han begynner dagen med å gi Document og HRS assosiasjonsskyld for terroren på New Zealand. «Norge har flere nettsteder som pisker opp hat mot muslimer. Ett av dem var favorittstedet til Anders Behring Breivik, og er nå anerkjent av redaktørforeningen. Et annet får 1,8 millioner i statsstøtte. Terroren i New Zealand minner oss på hvor farlig muslimhat er.»

Maria Zähler skriver til ham: «Skam deg. Det er forskjell på å piske opp hat mot muslimer som mennesker, og å ha et kritisk blikk på islam og radikal innvandring. Jeg er like forferdet som du er.»

Påstander om «hat»

Det faller ikke i god jord hos Trædal: «Jeg mottar ingen leksjoner i skam fra deg, Maria. Du burde skamme deg dypt, og innse at du bidrar til å spre hat.»

Zähler svarer: «Avskyelig, Eivind. Jeg har brukt mye tid på å markere imot hat mot mennesker og mot muslimer. Du bidrar selv til hat. Å legge skylden på meg og andre debattanter er som å legge skylden for islamsk terror på alle muslimer.»

Andre blander seg. Noen mener selvsagt at Resett pusher rasisme og fascistpropaganda. Trædal selv mener å vite hva Zähler står for.  

Det topper seg med at han skriver: «Kom deg ut av mine mentions og ikke forsøk å concern-trolle meg. Det fungerer ikke. Jeg veit hva du står for, og jeg er i grunnen sjokkert over at du ikke har skamvett til å holde en lavere profil på en dag som denne.»

Les også: Trædal påstår Resett fremmer nyfascisme

«Kom med noe konkret»

Zähler ber Trædal komme med «noe konkret, for en gangs skyld». Hun minner ham også på at han ikke vet noe om hennes liv, at hun selv er en minoritet, og at Trædal er en hykler. Det hører med til historien at Trædal har omtalt Zähler i sin bok om høyreekstremisme. Han mener at «ytre høyre» vinner debatten. 

Det blir ingen debatt slik Trædal turer frem. Han vil ikke debattere. Han mener at det at Zähler har skrevet 1139 artikler i Resett er et argument. For hva da? Han blir bedt om å konkretisere, men det kommer selvsagt ingenting. «Du er Resett, du er ond. Jeg er Trædal, jeg er god.»

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.