Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett
annonse
annonse

Hei alle sammen! 19. mars er det nøyaktig ett år siden jeg fikk en forespørsel fra Helge Lurås om jeg kunne tenke meg å jobbe for Resett. På den tiden skrev jeg ganske mye i en blogg jeg hadde som ble lest av mange. Siden Resett tok tak i mye av det samme som jeg skrev om, og sågar publiserte flere artikler både fra bloggen og noen jeg skrev spesielt for Resett, så var det ikke vanskelig å takke ja.

I løpet av dette året har jeg fått oppleve veldig mye. Den voldsomme veksten Resett har hatt og stadig har, særdeles hyggelige, hjelpsomme og omtenksomme mennesker som jeg har den ære av å kunne få kalle kollegaer, et levende kommentarfelt som driver Resett frem mot stadige nye høyder, engasjerte og oppriktige lesere som gir oss verdifulle tips og støtte, og ikke minst en meningsfull jobb som får frem fakta der hvor gammelmedia svikter.

Vi får både ris og ros. Noe av kritikken vi får kan være berettiget, mens deler av den ville ha blitt karakterisert som hatefulle ytringer og anmeldt til politiet om den var rettet mot en av gammelmediene. Vi tar selvsagt hatefull kritikk like tungt som andre, som når vi blir beskyldt for å stå bak terrorangrepet i New Zealand eller være rasister som driver en kloakkblogg. Men vi setter ytringsfriheten så høyt at grensen utelukkende går ved det som er definert som straffbare forhold i henhold til norsk lov.

annonse

Det er en pris å betale for å la ytringsfriheten blomstre og å gå motstrøms i en politisk korrekt hverdag, men vi anser det som så viktig at vi er villig til å betale den. Redaksjonen i Resett er sammensatt av veldig forskjellige mennesker med forskjellig politisk ståsted og bakgrunn, men vi har alle en felles plattform; farlige ideologier, forskjellsbehandling, undertrykkelse og urettferdighet for å nevne noe.

Noen av våre kritikere liker å se seg selv som forkjempere for dette, men de sitter gjerne eller har sittet i maktposisjoner og er derfor de som er ansvarlige for de tilstandene vi ser utfolde seg i dagens samfunn. De kan i beste fall sies å mangle selvinnsikt. Når en mann som Knut Arild Hareide for eksempel ikke tar hintet når han blir buet ut av sine egne, så har vi et prakteksempel på dette. Det å beskylde USAs president Donald Trump for å være en løgner, når man selv er kjent for å være det samme, så blir det enten hykleri eller også «på seg selv kjenner man andre».

Se hvordan Knut Arild Hareide løy til alle velgerne:

annonse

Det året jeg har vært med i Resetts redaksjon har gitt meg en lærdom og innsikt i alt fra den faglige biten om journalistikk til en bedre forståelse av hva som egentlig foregår i dagens samfunn. Kontakt med kollegaer, eksterne skribenter, politikere og andre fagfolk på sine spesialområder har gjort sitt til at jeg har fått svar på mye av det jeg før bare kunne sette et spørsmålstegn ved. Det er jeg svært takknemlig for.

Jeg er enda mer takknemlig ovenfor redaktøren i Resett, Helge Lurås. Det å få bli kjent med en mann som har den samme utrolige arbeidskapasiteten som Carl I. Hagen hadde, som alltid er rolig og behersket selv når det stormer som verst, og som ikke minst er en ypperlig menneskekjenner og samfunnsengasjert humanist. Han blir beskyldt for å være rasist, kloakkbestyrer og det som verre er, men for oss som arbeider med ham, så opplever vi bare en veldig snill, mild og omtenksom mann som ikke vil noe annet enn det beste for Norge og alle dets innbyggere.

Og jeg sier alle. Inklusive utlendinger, ingen av oss i Resett har noe annet enn positive ting å si om innvandrere som tilpasser seg Norge og dets kultur, jobber og skikker seg vel. Vi ønsker alle disse velkommen. Selv har vi Shurika Hansen som opprinnelig kommer fra Somalia. Hun er kanskje mer norsk i tankegangen enkelte ganger enn hva undertegnede er, selv om hun selvsagt også er klar på at hun har somaliske røtter. Hun er en fryd å jobbe med, og jeg har lært mye av henne. Shurika er tøff som få, men samtidig også forståelsesfull og omtenksom. At hun er veldig pen i tillegg til å være intelligent, er en kombinasjon som gjør henne til et av våre beste kort.

De fleste har vel også fått med seg forhistorien til vår eminente journalist, Maria Zähler. Det at noen beskylder oss i Resett for både å være rasister og ha fordommer mot homofile eller transer, faller jo på sin egen urimelighet da. Jeg har sjelden opplevd maken til arbeidsjern og profesjonell fremtoning som det Maria fremviser. Hun er virkelig en ressurs og kanskje den mest gjennomførte konservative av oss i redaksjonen. En dame det rett og slett oser klasse over.

Vi fikk nylig inn en nyhetsredaktør i Lars Akerhaug. Han er godt kjent blant journalistverdenen og sjokkerte nok mange ved å gå til oss. Hans erfaring og kunnskaper fra avisverdenen gav oss et kraftig løft. Vi er stolte av å ha en mann som han med på laget.

annonse

Men Resetts redaksjon består av flere som ikke så mange kjenner så godt til. Vi har blant annet de eminente journalistene Einar Hammer og Erling Marthinsen med oss. Hammer er en tøffing som ikke er redd for å snuse i saker der hvor ingen andre tør, mens Erling har en helt utrolig kunnskapsbase. Vår stabssjef Henrik S. Werenskiold som har utenriks som spesialfelt og er en meget dyktig og metodisk skribent, fortjener langt mer oppmerksomhet enn hva tilfellet er. Vi har også en lovende mann i Anass Derraz, som nok kommer til å bli mer kjent etterhvert.

Kornelius Garmann og Kenneth Olsen er to av våre journalister som liker å ha en litt mer tilbaketrukket rolle, selv om begge er noen av våre viktigste menn. Jeg kan forsikre alle våre lesere om at vi har med to gentlemen å gjøre her.

Men Resett har mange trofaste slitere og medarbeidere utenfor redaksjonen også, men som gjør en minst like viktig jobb; nemlig moderering. Våre moderatorer jobber veldig mye og har en svært ansvarsfull jobb. I Norges beste kommentarfelt er det mye å passe på. Det er lett å se de gangene det blir begått en feil, men ikke mange vet hvor mye arbeide som ligger bak. Med tusenvis av kommentarer daglig, er det veldig mye å holde styr på. Men å være moderator er litt som å være en fotballkeeper; alle ser feilen du gjør fordi den får så store konsekvenser, men ingen legger merke til alle redningene. En utakknemlig jobb hvor bare de tøffeste og beste kan lykkes.

Jeg er utrolig stolt over å få være med på Resett laget. Jeg er takknemlig ovenfor våre lesere, våre eksterne skribenter, alle i vårt kommentarfelt og ikke minst verdens beste kollegaer!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon