Martine Aurdal. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Terroren på New Zealand var utløst av en type rasisme som vokser, også i Norge. Forstår statsministeren det, spør Martine Aurdal på kommentatorplass i Dagbladet.

Det er nok å anta at både statsministeren og de rundt henne har gjort seg kjent med PSTs trusselvurdering. Der står det på side 21.

– En utløsende faktor kan for eksempel være terrorhandlinger og annen særs grov voldskriminalitet utført av personer med ikke-vestlig bakgrunn. Også en betydelig vekst i antall flyktninger og asylsøkere som ankommer Norge, kan påvirke trusselen fra høyreekstreme.

annonse

Les også: Det sies at Martine Aurdal bare er fryktelig snill

Isteden for å la seg sjokkere over at Erna Solbergs Facebook-side ble oversvømt at upassende kommentarer, så bør en vel heller spørre hvorfor?

Om så blir det nok litt lettvint å adressere årsaken mot alternative medier, i alle fall står det ingenting om de i PTSs trusselvurdering. Tvert om «bloggene» som hun kaller dem, belyster den problematikken PST beskriver.

– Islamofobi og muslimhat er i Norge mest tydelig i de såkalte «alternative mediene», bloggene som mener pressen er for lite kritisk til islam. I både artikler og i kommentarfeltene på Document.no, Rights.no og Resett.no var reaksjonene på terroren i stor grad at massakrene var en naturlig konsekvens av en kulturkrig, skriver Aurdal.

annonse

Les også: De som aldri lærer

Så går hun over på NRKs trolling av Resetts kommentarfelt, der en «fake-profil» siterte fra ABB-manifest. Hun nevner ikke at ingen gjennomskuet det. Tenk ingen i Resett eller de som kommenterte forsto at det NRK-mannen skrev kom fra 22/7 terroristen. Men det faktum fikk ikke Martine Aurdals oppmerksomhet. Hun trakk heller konklusjonen at terroristens tanker har blitt vanlige i dag.

Så berømmer hun seg selv at NRKs troll ble refusert hos henne, men at Resett publiserte manifestet 39 ganger. Den blir litt lettvinn – det er en stor forskjell på redaksjonell plass og et innlegg i et kommentarfelt.

Les også: Venstresiden har psykopatens trekk

– Det var rasisme som var problemet denne gang. For statsministeren anerkjenner vel at det er nettopp det vi ser i Resetts kommentarfelt, avslutter Martine Arudal i Dagbladet.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon