Dette bildet, tatt 2. oktober 2018, viser inngangen til den sjiamuslimske moskéen «Centre Zahra France» i Dunkerque. (Foto: Philippe HUGUEN / AFP)
annonse
annonse

Frankrikes innenriksminister, Christophe Castaner, ønsker å forby 4 islamistiske organisasjoner som legitimerer «væpnet jihad» på fransk jord.

Ifølge Le Figaro, ønsker det franske innenriksministeriet å stenge ned de sjiamuslimske foreningene «Centre Zahra France» «Federation Shiite de France», «Parti Anti Sioniste» og «France Marianne Télé».

En talsmann for den franske regjeringen, Benjamin Griveaux, sier at «disse organisasjonene er åpent antisemittiske og farlige».

annonse

Organisasjonene har bånd til hverandre, og av dem, moskéen «Centre Zahra France» i den nordlige byen Dunkerque, ble utsatt for en razzia i oktober i fjor. 3 av moskéens ledere ble arrestert for ulovlig våpenbesittelse etter operasjonen.

Les også: Moské nedstengt for hatprekener i Grenoble i Frankrike

Innenriksministeriet presiserer grunnene til hvorfor det ønsker å stenge ned organisasjonene i et offentlig kommuniké:

«Rettferdiggjøring av væpnet jihad, uten noen som helst form for moderasjon, og Zahra-senteret indoktrinering av ungdom når det kommer til hellig krig, samt apologetiske synspunkter ovenfor organisasjoner som Hamas, Islamsk jihad i Palestina og Hizbollahs væpnede arm, som alle er på EUs liste over terroristorganisasjoner.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon