Foto: AP Photo/Militant Website / TT
annonse
annonse

Personer i det muslimske shiamiljøet i Örebro i Sverige sier de er bekymret for sin sikkerhet, dersom IS-fremmedkrigere tillates å vende tilbake til landet.

Representanter fra kultursenteret Ahl Al-Bait i Oxhagen i Örebro sier de har blitt nødt til å hyre inn vakter ved sine lokaler, på grunn trusselen fra sunnimuslimske IS-ekstremister. Det rapporterer statskanalen SVT. 

Omran Hashem, som er formann i kultursenteret, sier at mange shiamuslimer i Sverige føler seg truet av sunnimuslimske ekstremister, og at grupper som IS og al-Qaida «truer oss i vårt hjem og nå også her». 

annonse

Les også: Seksåring fikk halsen skåret over på åpen gate i Saudi-Arabia

Trusler etter mediedekning

Hashem forteller dessuten om en personlig opplevelse med trusler etter at han ble sitert med en IS-kritisk kommentar i pressen.

annonse

– Han sa: «Du kjenner ikke meg men vi kjenner til deg, fordi du har sagt litt om oss. Det vil komme en dag da vi har makt i hele Sverige, og da vil du angre på det, sier han.

Kan skade noen

Hashem har følgende å si om returnerte IS-krigere:

– Når de kommer tilbake og vet at det er en shiamoské her, så er vi så klart redde for det. De kan komme inn og skade noen.

Han påpeker at de kom til Sverige for å unnslippe terror.

– Vi hadde en masse problemer med terrorgrupper i mitt hjemland, og kom hit for å leve i fred, men hvordan kan vi føle oss sikre når vi kan være naboer med mordere? spør Hashem.

Les også: Muslimsk predikant i Storbritannia: – Vi er kanskje i majoritet en dag

Berettiget frykt

annonse

Frykten for eventuelle angrep kan være berettiget, da det har skjedd angrep mot shia-eide bygninger, begått av sunnimuslimske ekstremister, i Malmö i 2016 og i Järfälla i 2017.

Sverigedemokraterna, med partileder Jimmie Åkesson i spissen, har sagt at de ønsker å forhindre IS-terrorister fra å returnere til Sverige. Statsminister Stefan Löfven har på sin side sagt at regjeringen ikke ønsker å frata krigerne deres svenske statsborgerskap.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon