Illustrasjonsfoto: REUTERS/Ahmad Masood
annonse
annonse

En psykisk dårlig pakistansk kristen mann har blitt siktet for blasfemi, skriver den London-baserte avisen Pakistan Christian Post. I Pakistan kan blasfemi resultere i dødsstraff.

Stephen, 38, er ugift og bodde hos sin søster Alia og deres mor. Ifølge søsteren ble han syk med tyfusfeber og ble mentalt uvel, da han gikk i femte klassen på skolen.  Han droppet studier på grunn av sykdom, endret adferdsmønster og ble erklært som psykisk funksjonshemmet av en lokal lege.

Kranglet med naboer

annonse

Søsteren Alia forteller til den kristne pakistanske London-avisen at broren på grunn av sin mentale tilstand ofte skjelte ut sin mor og søster i sterke ordelag, men at han aldri brukte blasfemiske ord. Da han fikk kritikk for det fra en muslimsk nabo begynte han å argumentere med henne i en tilstand av raseri. Dagen etter kranglet han med flere muslimske naboer, som meldte han til politiet.

Da hadde allerede flere muslimske menn samlet seg utenfor huset hans, trukket han ut av huset og begynt å slå ham brutalt, ifølge søsteren. Alia fortalte politiet at broren hennes bare ropte og brukte fornærmende språk mot de lokale damene, og at han ikke uttalte noen nedsettende bemerkninger mot profeten Muhammad, men politiet trodde henne ikke.

Les også: Blasfemifrikjente Bibi fortsatt i Pakistan

Flere eksempler

annonse

Det har de siste årene vært flere eksempler på blasfemidommer, sågar dødsdommer, mot kristne pakistanere, ofte på tynt grunnlag. Anklager om blasfemi medfører også ofte at muslimske mobber angriper de siktede og forsøker å lynsje dem, eller generelt går til angrep på kristne i nabolaget.

I fjor ble eksempelvis fire kristne kvinner anklaget for blasfemi og en mobb av rasende muslimer angrep det kristne bosetningsområdet, noe som førte til at ca. 200 kristne familier måtte flytte.

Mest kjent de iste årene er saken til Asia Bibi, den kristne kvinnen som i fjor ble frikjent i pakistansk høyesterett etter å ha blitt dømt til døden for blasfemi, som Resett har skrevet om flere ganger.

Les også: Kristen kvinne vil dra fra Pakistan etter frikjennelse for blasfemi

Brent levende

annonse

Ifølge Pakistan Christian Post er dette ikke det første tilfellet av sitt slag. Eksempelvis ble den 14 år gammel gutt som led av Downs syndrom arrestert i 2010, og heldigvis frikjent etter tre år. Han flyktet til Canada. For mange år siden ble en psykisk syk muslimsk mann, Shahbaz, tatt av mobben fra politiets forvaring og brent levende i midten av veien.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon