Fredrik Græsvik. Foto: NTB Scanpix.
annonse
annonse

TV 2-journalist Fredrik Græsvik får mye oppmerksomhet og kritikk etter at Mueller-rapporten ikke fant bevis på sammensvergelse mellom Trump og Russland.

Fredag kom nyheten alle Trump-motstandere hadde ventet på.

I to år har media og journalister både i Norge og USA frontet den omstridte konspirasjonsteorien at Trump skal ha hatt en samarbeid med Russland om å vinne presidentvalget i 2016.

annonse

I Norge har TV 2-journalist Fredrik Græsvik gått langt i å antyde at Trump har vært skyldig i anklagene.

–  Den amerikanske presidenten ble mistenkt for å kunne være en russisk agent. Det høres ut som en konspirasjonsteori for vill til å tro på. Men det er på det rene at Trump har et helt spesielt forhold til president Vladimir Putin, skrev journalisten i en kommentar tidligere i år.

– Media tatt med buksene nede

Men etter at det ble kjent i Mueller-rapporten at Trump frikjennes for en slik sammensvergelse, har mange kritisert USA-korrespondenten for sin dekning.

annonse

– Media har spredt løgner i 2 år med denne konspirasjonsteorien. Propagandaapparatet er tatt med buksene nede, svarte en person i en diskusjon med Græsvik på Twitter.

– Har media spredd løgner? som for eksempel? Det var ikke media som iverksatte etterforskning, vi rapporterte om den, skrev USA-korrespondenten tilbake.

Græsvik ble deretter tagget i et skjembilde fra januar der han går langt i å antyde at Trump har hatt et samarbeid med russerne.

– Hvis du abonnerer på en avis eller har tilgang til fjernsyn eller radio kan du kanskje ha fått med deg at Russland forsøkte å påvirke valget i 2016, og at flere av Trumps medarbeidere deltok i dette angrepet, skrev Græsvik.

annonse

Les også: Græsvik vender fokuset mot Helge Lurås etter Mueller-rapport

Men selv om den mest outrerte konspirasjonsteorien om at Russland og Trump planla å kuppe valget i 2016 for å hindre Hillary Clinton-seier nå er tilbakevist, er Græsvik åpen for at det fremdeles er mulighet for at Trump kan være medskyldig i noe.

– Selv om denne rapporten ikke konkluderer med at presidenten har begått en kriminell handling, så frikjenner den ham heller ikke, tvitret han søndag kveld.

– Det er ikke noen beviser for at Fredrik Græsvik er en Russisk agent, men det motsatte er heller ikke bevist og han er derfor ikke frikjent, skrev en person før han fulgte opp egen kommentar.

– Uskyldig til det motsatte er bevist er vel reglen og ikke skyldig til det motsatte er bevist? Det er 100% umulig å konkludere med at en person ikke har begått kriminelle handlinger.

Les også: Græsvik antyder at Trump er en russisk agent

annonse

– Sitatet er hentet fra Muellers rapport og gjengitt av Barr. Det er altså ikke noe jeg mener. Jeg er åpen for kritikk, men kun fra de som gidder å lese hva jeg skriver eller lytte til hva jeg sier, kontret Græsvik.

– Jeg vet hvor sitatet er hentet fra, men det er du som gjengir det som om det betyr noe som helst, noe det ikke gjør. Trump har ikke blitt siktet for noe og kan derfor heller ikke bli “frikjent”, med mindre han blir “frikjent” på generelt grunnlag, noe som er 100% umulig, svarte personen.

Andre har valgt å harselere med Græsvik og ønsket han en «Happy no-collusion Day» med bilde av Trump. Samtidig skriver Græsvik at han nå tror sjansene er store for at Trump vinner valget i 2020.

Resett har prøvd å få en kommentar fra Græsvik om hva han mener om kritikken han har mottatt etter at Mueller-rapporten ble kjent, men journalisten har valgt å ikke svare.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon