FOTO: Skjermdump / TV 2
annonse
annonse

Først og fremst vil jeg nevne min egen deltagelse i den saken da jeg ivrig delte videoen med tekst som antydet at Trond Giske ikke hadde troverdighet lenger når han stolt poserte foran kamera og danset med en ung kvinne.

Dette betyr i realiteten at Giske blir diskvalifisert som en gammel gris som kun duger til å være en mediaklovn. Det blir både feil og stigmatiserende. Under mitt innlegg var det få som forsvarte Giske, mens majoriteten av kommentarene fordømte handlingene hans.

I ettertid har jeg reflektert over at dette var med på å piske opp stemningen og bidro til nådeløs kritikk og press mot Giske blant mine venner og muligens vennene deres. Innlegget ble delt mye og reaksjonene var mange. Min Facebook er privat, men jeg har en viss påvirkningskraft, og bør etter beste evne være mer kritisk til å jakte sammen med flokken. Det er ikke helt likt meg å gjøre det, men innrømmer at det var en impulsiv kick og ikke en gjennomtenkt handling. Tidligere har jeg forsvart Giske og ment at straffen han fikk ikke matchet handlingene. Akkurat det er uendret syn hos meg.

annonse

Mange har hatt og har intensjoner om å velte enkeltpersoner som Giske og Sandberg. Når vi ukritisk både deler og kommenterer dem i negativ forstand, så bidrar vi til ekskludering av to medmennesker. Jeg beklager med andre ord min deltagelse i den saken.

Les også: VG henger ut Sofie og lar Skarvøy ofre seg for Steiro

Da Resett hadde publisert videoen av Giske og Sofie, kontaktet Sofie Resett umiddelbart. Hun ønsket å bli ytterligere sensurert fordi ansiktet var etter hennes mening synlig. Resett oppfylte det ønsket uten videre diskusjon og sensurerte ansiktet betraktelig mer. Hun fortsatte videre med at videoen ga feil inntrykk og at hun var i kontakt med Giske. Da jeg spurte hva samtalen gikk ut på, virket hun å ville forsvare Giske. Det var altså ikke en kvinne som var offer for seksuell trakassering. Dette var en ung og ansvarlig ung kvinne som var opptatt av rettferdighet. Beundringsverdig og eksempel til etterfølgelse.

annonse

Er det noe vi kan lære fra Sofie, så er det nettopp å alltid ønske redelig opprydding etter andres feilaktige beskrivelse av situasjoner vi er deltagere i. Selv maktpersoner og journalister bør utfordres så de ikke får monopol på sannheten. I hvert fall ikke fabrikere en historie uten reaksjoner.

VG har virkelig krenket hele #metoo bevegelsen og burde sparke både journalisten som ga feilaktige sitater og redaktøren som gang etter gang unngikk anstendig behandling av en kritisk situasjon. Hele den håndteringen får stryk, og troverdigheten synker nok mer enn 4 av 10 nordmenn som er dagens resultat.

Giske fortjente ikke denne jakten. Det gjorde heller ikke hans kjæreste som har vært lojal hele tiden .

Vær som Sofie. Si makten i mot.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon