Fredagsbønn i regi Hizb ut-Tahrir, foran Christiansborg 22. mars. (Liselotte Sabroe / Scanpix via AP)
Del

Fredag 22. mars holdt den radikale islamistiske organisasjonen Hizb ut-Tahrir fredagsbønn foran Christiansborg, hvor det danske parlamentet holder hus.  

Nå er innholdet i fredagsbønnen oversatt. Innholdet er nokså eksplosivt. For eksempel er terroren i New Zealand ikke en kriminell handling begått av en høyreekstrem gal mann, men «et uttrykk for et vestlig korstog av hat, skyldig i målrettede angrep mot muslimers tro».

Han sier videre:

«Fra dette senter for de vantro (…) skal islams tidsalder returnere mot deres vilje, og vi skal beseire enhver forræderske hykler».

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Les også: Dansk politiker brant koranen i protest

En anselig mengde dansker kan sees mens de buer og roper mishagsytringer mot islamistene. Det spørs om et tilsvarende oppbud hadde dukket opp i Norge.

Ønsker islamsk stat

Hizb ut-Tahrir er forbudt i en rekke land, både muslimske og europeiske. De ønsker å omdanne våre land til islamske samfunn med full sharia-lovgivning. Mange reagerte sterkt på at slike krefter fikk tillatelse til å spre sitt budskap rett foran Christiansborg, selve symbolet på det danske demokratiet.

Du kan se utdrag av fredagsbønnen med tekst nedenfor:


Del