Leder for Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Anti-rasist Rune Berglund Steen liker ikke at Christian Tybring-Gjedde (Frp) ønsker å avskaffe statsstøtten til omstridt teaterstykke.

De siste ukene har debatten rast rundt teaterstykket «Ways of Seeing» som får nesten 3 millioner kroner i statsstøtte fra Kulturrådet.

Black Box teatret har fått mye oppmerksomhet, spesielt ettersom de filmet private hus som en del av den såkalte kunstforestillingen.

annonse

Les også: Black Box-regissør påstår de med makt i Norge er rasister

Ett av husene som ble filmet var huset til Resett-redaktør Helge Lurås.

– Black Box-gjengen gjør sprøere og sprøere ting for å klare å vekke oppmerksomhet. Men det er egentlig bare en indikasjon på at de mangler sosiale sperrer eller aktivt søker å gjøre ting som andre reagerer negativt på, for deretter å påberope seg at det er kunst.

annonse

– Å få statlige stipender for å drive med tullball burde ikke være en menneskerett, skrev han i en kommentar i forrige uke.

Lurås får støtte av Frps Christian Tybring-Gjedde som også fikk besøk av smug-filmere.

Han ønsker ikke at norske skattebetalere skal finansiere hat.

– Ytringsfriheten innenfor lovens rammer er total, men den avhenger ikke av offentlige overføringer. Å sende regningen for Black Box teaters spredning av hat, intoleranse og konspirasjonsteorier til skattebetalerne er ene og alene en politisk prioritering, fortalte han i et intervju med NRK.

Drar «ytringsfrihets-kortet»

Kommentaren får leder for Anti-rasistisk Senter Rune Berglund Steen til å reagere.

Steen har innrømmet at han bruker arbeidsdagen på å snoke på private Facebook-grupper og profiler for å lete etter kommentarer som kan være krenkende.

I forrige måned var han hovedvitne i saken mot en 72 år gammel kvinne som skal ha skrevet at den omstridte samfunsnsdebattanten Sumaya Jirde Ali var en «korrupt kakerlakk». Det var Steen som fant den mye omtalte kommentaren på Facebook og meldte fra til politiet.

annonse

I en ny melding på Facebook hevder Steen at det er «kunstnerisk maktkritikk» å filme private hus og minner Frp-politiker Christian Tybring Gjedde på at vi har ytringsfrihet i Norge.

– Det er ikke ofte mannen bak “Drøm fra Disneyland” er bekymret for hatprat. Men han gjør altså et unntak for et stykke kunstnerisk maktkritikk som rammer ham og hans parti.

– Maktkritikk, vil noen huske, er den kanskje vesentligste grunnen til at ytringsfriheten faktisk er en menneskerett, skriver han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon