Illustrasjonfoto: AP
annonse
annonse

Europakommisjonen mener Europa må anta en «proaktiv tilnærming» som går ut på å øke den legale innvandringen til kontinentet.

Kommisjonens rapport er utført som en vurdering av EUs regler på innvandringsområdet.  Reglene ble vurdert til å være av passende art, men grunnet andre «kritiske» utfordringer har de kun en begrenset ønsket effekt, ifølge kommisjonen. Rapporten konkluderer med at migranter vil være «stadig viktigere» for økonomisk vekst, og at forskjellene i regler hos de ulike medlemslandene må viskes ut. Den omtales blant annet av nettavisen Eureporter.

Det gjøres klart i rapporten av eurokratene i Brüssel jobber for å etablere en «felles legal innvandringspolitikk», noe som vil bety at medlemslandene må overgi egen suverenitet på feltet. 

annonse

Les også: EU skal bekjempe «strukturell rasisme» mot afrikanere

«Harmonisering»

Mange av løsningsforslagene som trekkes frem handler om å øke «harmoniseringen» mellom reglene i ulike EU-land, eller å ta i fra land sin nasjonale suverenitet hva gjelder innvandringskontroll, med mål om å oppnå en «jevnbyrdig arena på tvers av medlemsland».

I rapporten skriver kommisjonen dessuten at man må få på plass kraftigere virkemidler til å påtvinge medlemsland minimumskrav bestemt i Brüssel, og at man må «øke bevisstheten» rundt det å gi rettigheter til ikke-europeiske borgere. 

annonse

Les også: EU-topp: Tiltak mot masseinnvandring er et «forræderi mot Europa»

Kvalifisert arbeidskraft?

Ifølge eurokratene vil innvandring «sannsynligvis spille en økende rolle i å adresse arbeids- og kvalifikasjonsmanglene i et aldrende europeisk samfunn».

Det påstås også at Europa trenger å tiltrekke seg mer høykvalifisert arbeidskraft, og Brüssel har insistert på at det er dette de tar sikte på. Av andre EU-dokumenter fremgår det imidlertid at dette ikke stemmer, da det konstateres at nykommere fra verdens u-land vil trenge hjelp med utdanning, kvalifisering og arbeid.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon