Illustrasjonsfoto. Migranter i Calais, 20. februar, 2018. Foto: AP Photo
annonse

Europakommisjonen mener Europa må anta en «proaktiv tilnærming» som går ut på å øke den legale innvandringen til kontinentet.

annonse

Kommisjonens rapport er utført som en vurdering av EUs regler på innvandringsområdet.  Reglene ble vurdert til å være av passende art, men grunnet andre «kritiske» utfordringer har de kun en begrenset ønsket effekt, ifølge kommisjonen. Rapporten konkluderer med at migranter vil være «stadig viktigere» for økonomisk vekst, og at forskjellene i regler hos de ulike medlemslandene må viskes ut. Den omtales blant annet av nettavisen Eureporter.

annonse

Det gjøres klart i rapporten av eurokratene i Brüssel jobber for å etablere en «felles legal innvandringspolitikk», noe som vil bety at medlemslandene må overgi egen suverenitet på feltet. 

Les også: EU skal bekjempe «strukturell rasisme» mot afrikanere

«Harmonisering»

annonse
annonse

Mange av løsningsforslagene som trekkes frem handler om å øke «harmoniseringen» mellom reglene i ulike EU-land, eller å ta i fra land sin nasjonale suverenitet hva gjelder innvandringskontroll, med mål om å oppnå en «jevnbyrdig arena på tvers av medlemsland».

I rapporten skriver kommisjonen dessuten at man må få på plass kraftigere virkemidler til å påtvinge medlemsland minimumskrav bestemt i Brüssel, og at man må «øke bevisstheten» rundt det å gi rettigheter til ikke-europeiske borgere. 

Les også: EU-topp: Tiltak mot masseinnvandring er et «forræderi mot Europa»

Kvalifisert arbeidskraft?

Ifølge eurokratene vil innvandring «sannsynligvis spille en økende rolle i å adresse arbeids- og kvalifikasjonsmanglene i et aldrende europeisk samfunn».

Det påstås også at Europa trenger å tiltrekke seg mer høykvalifisert arbeidskraft, og Brüssel har insistert på at det er dette de tar sikte på. Av andre EU-dokumenter fremgår det imidlertid at dette ikke stemmer, da det konstateres at nykommere fra verdens u-land vil trenge hjelp med utdanning, kvalifisering og arbeid.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.