Illustrasjonsbilde. (Foto av Filippo MONTEFORTE / AFP)
annonse
annonse

Gratulere med klimastreiken; håper dere slipper klager over all skulkingen dere har stelt i stand eller at noen er artige og kommer dragende med §§ 19 og 36 i FNs barnekonvensjon.

At elever er på skolen for å lære ting som fotosyntese, konveksjon, termodynamikk og effekten av skyer og havstrømmer betyr da vel mindre? Hva kan vel temperaturkurver for Holocene, enn si før 1959 ha å si for Saken i 2019? Det viktigste er at dere, med god hjelp av NRK og andre massemedia, har vist dere som dyktige forkynnere og fått så mange barn og unge til å streike for klimaet.

Jeg benytter anledningen til å understreke hvor viktig det er for enhver forkynner at livet følger læren, hvis dere skal beholde tilhengerne. La derfor streiken være starten på en fullstendig omlegging av livsstilen for deg og dine!

annonse

CO2
Hvem vil forresten konsumere hele tiden? At dere nå kan kutte i ukepengene til barna, gjør jo at dere kan investere i grønn energi i huset. Nå bytter også familien ut hamburgere, taco og pizza med blomkål, gulrot, kålrot og salat. – Mineralvann, energidrikk eller øl er også bannlyst, for boblene er jo kullsyre, også kjent som CO2.

Les også: Dobbeltmoralens dag

Kjøtt, melk og ost? Nei, ærlig talt. Som alle drøvtyggere fiser jo kua metan og raper CO2 og gud vet hva. – Og bare glem at CO2 har gjort Jorda 30 % grønnere siden de begynte å måle med satellitter i 1979!

annonse

Det er selvfølgelig sjelden at du kjører deg selv eller de håpefulle mellom jobb, skole, idrett, kulturskole, venner og heimen. Private kjøreturer er bare aktuelt etter at dere har fått ladet batteriene på el-bilen på dager med sol eller god stabil vind. Som trofast klimatroende enten går, ror eller sykler du og dine, hvis ikke el-bussen går, da.

Barneslaveri
Hva med strømnettet, sier du? Vask munnen din! Staten koblet jo Nettet til den skitne kullkraft-strømmen i Mellom-Europa, jo. Elektroner er så ufine at de ikke er merket med hvor de kommer fra, så da kan en ikke godta strøm derfra! Nei, familien nøyer seg med de vindmøllene og solcellene som huset har. – Om tungmetaller der stammer fra barneslaveri i Katanga, sier du? Vennligst kutt ut kjetterske ytringer og hold deg til klimasaken!

Hva, må dere ha mobil? Det meste der er jo laget av oljeprodukter, jo! Helst burde dere presse produsentene til å bruke tre i stedet, men hvis du MÅ ha, er det ikke snakk om å bytte mobilen før den er helt kaputt; den må vare i minst 3-4 år.

Les også: Storbritannia: Foreldre raser mot politisering av skolene

Dere lader selvsagt mobilen på dyrebar strøm fra solceller og vindmøller, så når det er gråvær, vindstille eller mørketid, må den vesle energien dere har, gå til matlaging og oppvarming. Det kan da vel ikke være vanskeligere for dere å skrive brev eller avtale ting i forvegen enn det var for besteforeldrene deres? Og hvem trenger vel Internett, egentlig?

«Flerdagsbruk for klimaets skyld!»
Familien trenger da ikke å vaske klær etter bare en dags bruk, vel? Husk mottoet «Flerdagsbruk for klimaets skyld!» – Nye klær? Gore Tex og andre syntetiske stoffer er helt uaktuelle; 59 % av oljen og gassen går jo med til å lage slike ting, så det er bannlyst – og ull kommer fra drøvtyggere, så heretter blir det klær av lin eller til nød bomull. Sørg for at alle dine bruker symaskina eller bytter klær med andre i stedet for å kjøpe nytt! – Hva om skolen til deres håpefulle arrangerer en gjenbrukstime av klær i måneden? Skikkelig klimasmart, bare alt syntetisk skrotes først!

Les også: Lærer sa opp jobben i streikeprotest

Smykker, sminke og sånn? Ærlig talt, dere MÅ forbruke mindre! Glem også feriene til Thailand, Kina eller Oslo. Familien blir heller hjemme ved rokken og veven, og å lugge arve i grønnsaklandet eller stelle linåkeren er mye bedre enn å slippe ut CO2 på flyreiser. Hvis dere absolutt MÅ på ferie, kan til nød el-tog eller el-buss gå an, ellers får dere får ta beina fatt. – Teltliv i naboens hage er også tøft.

annonse

Klimastreiken var starten på et renere liv. Gratulere til hver og en! Sammen har dere skremt tusener inn i vår tids største religiøse bevegelse, De klimatroende.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon