NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Nå er det 20 år siden Norge og NATO startet sin bombekrig mot Jugoslavia.

Det er på tide å tenke nytt om NATO. Vårt medlemskap i NATO har ført til at vår nasjonale sikkerhet har blitt svekket av den stadig mer aggressive utenrikspolitikken Norge og NATO har ført etter den kalde krigen.

Norge bør melde seg ut av NATO, og NATO bør oppløses.

annonse

Den tidligere forsvarsalliansen som nå har blitt en angrepsallianse, burde ha vært lagt ned samtidig med at Warszawapakten ble lagt ned.

Våre kriger i Afghanistan, mot Jugoslavia, Libya og våre spesialstyrker i Syria han vært en direkte eller indirekte støtte til islamister som undergraver vår egen sikkerhet. Kosovo er i dag et kjerneområde for rekruttering av islamistiske terrorister.

Les også: Kina skaper nervøsitet i NATO

NATO gir ingen beskyttelse mot en massiv folkevandring fra muslimske kulturer til Norge. De demografiske utfordringene Europa står overfor med masseinnvandringen er den reelle utfordringen. I stedet dannes det et fiendebilde av Russland, et land som Norge deler et rikt kulturfellesskap med.

annonse

Ingen, bortsett fra våpenprodusentene, er tjent med at Norge har hatt et fiendtlig forhold til Russland. Frode Berg sitter i fengsel for å ha spionert mot Russland for Norge og NATO, og det er flere som har betalt prisen for Norges aggressive utenrikspolitikk.

I Serbia jobber den norske ambassaden så hardt de kan for å presse Serbia til å tilslutte seg anti-demokratiske organisasjoner som NATO og EU. Det er også et sterkt press på den serbiske regjeringen om at de skal anerkjenne den serbiske provinsen Kosovo og Metohija som egen stat.

Les også: NATO fyller 70 år: Derfor nølte Norge

Det finnes heller ingen gode grunner til at Norge skal anerkjenne Kosovo som en selvstendig stat. Anerkjennelsen Norge gav i 2008 bør trekkes slik at nye kort blir lagt på bordet når det gjelder Kosovos fremtid.

Paradoksene står i kø når det gjelder engasjementet til den norske ambassaden i Beograd. Til tross for at det norske folk har sagt tydelig nei til EU to ganger, arbeider ambassaden intenst for at ikke-EU medlemmer som Serbia og Nord-Makedonia skal bli del av EU. Dette poster de jevnlig om på deres Facebook-sider.

annonse

Om den norske ambassaden tør å stå i et offentlig ordskifte om dette er usikkert, hvis ikke de blir utsatt for et stort press. Sannsynligvis vil de ikke ha noen offentlig debatt om dette

I fjor kom også NATO-sjef Jens Stoltenberg på besøk til Beograd. Stoltenberg hadde noen av sine barneår i Beograd, men NATO sjefen har en dramatisk annerledes versjon av NATOs krig enn hans far Thorvald Stoltenberg.

Les også: Ti barn drept i NATO-angrep i Afghanistan

Mens Stoltenberg den yngre vil at serberne skal glemme NATO bombingen av landet deres, sa Stoltenberg den eldre at intet uavhengig land ville ha godtatt vilkårene for krig som NATO gav Jugoslavia. Les minneordene Thorvald som fredsmekler, og hør en interessante samtale med Thorvalds refleksjoner om å gå til krig.

I de de såkalte Rambouillet-forhandlingene, som i realiteten var et diktat, krevde NATO de skulle ha full tilgang på Jugoslavias land, sjø og luft, uten kriminelt straffeansvar eller kompensasjon. De krevde også en folkeavstemning innen tre år, men bare blant den overveldende majoriteten av kosovoalbanere i Kosovo, ikke resten av Jugoslavia.

Jens Stoltenberg nekter å svare på gode spørsmål om sin fars motstand mot krigen vår mot Jugoslavia.

Vestlige angrepskriger og «demokratibygging» har vært en total fiasko. Det er en tragedie at det relativt velfungerende landet Libya nå er en himmel for islamister og menneskesmuglere. Hvis NATO ikke hadde styrtet Muammar Gaddafi, ville ikke tusenvis av mennesker drukne i Middelhavet. Norge og NATO bærer et tungt ansvar for dette.

Finnes det andre medier enn Resett og Steigan som kan stille de gode spørsmålene de gode spørsmålene om hvorfor Norge går til krig og hvordan det tjener norske sikkerhetspolitiske interesser å gå til bombekriger?

annonse

Nå er det behov for en debatt med de som bestemmer Norges og NATOs politikk, og det vil være meget interessant å få høre hvilke argumenter Jens Stoltenberg har å komme med. NATO sjefen har fått en offentlig utfordring til en faktabasert debatt.

Det kunne være interessant å høre om Stoltenberg tror han hadde vært NATO sjef uten vår bombing av Libya. Han betalte sine 30 sølvpenger for å bli NATOs krigssjef i en angrepsallianse som fjerner statsledere de ikke liker og som ikke er lojale mot den globalistiske verdensorden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon