Både Fagforbundet og Utdanningsforbundet var representert blant venstreradikalerne under motdemonstrasjonen lørdag 6. april. Foto: Lena Andreassen
annonse

Venstreradikale aktivister forstyrret lørdag en minnesmarkering for terrorofre i Oslo, sammen med fremmøtte fra Utdanningsforbundet og Fagforbundet.

annonse

Lørdag avholdt den islamkritiske organisasjonen SIAN demonstrasjon, eller det de kaller informasjonsstand, på Eidsvolds plass foran Stortinget i Oslo. SIAN har som mål å stanse islams fremvekst i Norge. 

annonse

Flere motdemonstranter hadde møtt frem for å vise sin motstand mot SIANs meningsytringer. Rødt, Sosialistisk Ungdom (SU), Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Kvinnegruppa Ottar var representert blant de fremmøtte motdemonstrantene.

Les også: Skremmende budskap under «fredagsbønnen» i København

Et øyeblikks stillhet

annonse
annonse

Under arrangementet tok SIAN-aktivistene initiativ til en markering med et øyeblikks stillhet, for å minnes ofrene etter den antimuslimske terroren som nylig fant sted på New Zealand, og andre ofre som har mistet livet i islamistisk terror.

Dette initiativet ble ikke vel tatt imot av de fremmøtte venstreaktivistene. Av en video, som er lagt ut på Facebook og YouTube, fremgår det at venstreradikalerne ignorerer oppfordringen. Stillheten ble forstyrret av skrik, tilrop, sirener, trommer og annet bråk fra de venstrevridde motdemonstrantene.

Opptrinnet rundt stillhetsmarkeringen kan ses i begynnelsen på videoklippet nedenfor.

Lagde sirenelyder

Ellen Due Brynjulfsen var en av de som var til stede da opptrinnet fant sted. Hun er leder for det nasjonalkonservative Selvstendighetspartiet, og holdt appell under demonstrasjonen.

– Det som pleier å skje når SIAN har informasjonsstand er at venstrevridde aktivister står og hyler og skriker, og prøver å overdøve. Vi blir jo innesperret med gjerde. De hadde sånne gjenstander som lagde politisirener. Folk spurte om politiet kunne ta disse ifra dem. Det gjorde de ikke, forteller Brynjulfsen.

Forstyrrelser

Hun skildrer hvordan de svært bråkete venstreaktivistene forstyrret stillhetsmarkeringen.

– Vi var fire som holdt appell. Så kom Anna Bråthen, og det første hun gjorde var å be om stillhet for terrorofrene. Vi gikk i gang med dette, mens motdemonstrantene fortsatte å skrike og rope, og lage bråk. Noen viste fingeren

Les også: NRK manipulerer voldshendelse på Tøyen

Reagerer på fagforbundenes deltagelse

I videoen som er lagt ut i sosiale medier går det tydelig frem at Utdanningsforbundet og Fagforbundet var representert blant motdemonstrantene. Brynjulfsen tror ikke forbundenes medlemmer har sagt seg enig i opptredenen. 

– Det verste er at de står der med fanene til Utdanningsforbundet og Fagforbundet. Man forventer slikt fra Rødt og SU, men ikke fra disse fagforbundene. Jeg lurer på om de har sine medlemmer med seg på dette? Jeg blir rett og slett sjokkert. Men jeg burde vel ikke bli det. På Gjøvik slo de jo ned et av våre medlemmer fra Iran. 

Resett har kontaktet Utdanningsforbundet og Fagforbundet for en kommentar til saken. De har ennå ikke besvart forespørselen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.