Flyfoto fra University of Washington I Seattle. Foto: REUTERS/Lindsey Wasson
annonse
annonse

Ved et universitet i USA tilbys studenter med klimaangst kurs i emosjonell håndtering av klimaendringene.

Klimaalarmismen når stadig nye høyder, og enkelte politikere hauser opp frykten enda mer. Den profilerte demokraten Alexandria Ocasio-Cortez skapte nylig overskrifter etter at hun påstod at verden vil ta slutt om 12 år, om ikke klimaendringene adresseres. 

Ved oversvømmelser, skogbranner og frost i dag, får klimaendringer ofte skylden. Dommedagsprofetiene kan bli for mye for en del unge mennesker. Mange lider av såkalt klimaangst. Ved University of Washington i Seattle har de derfor opprettet et nytt kurs, kalt «Environmental Anxiety and Climate Grief: Building Resilience in the Age of Consequences». Det rapporterer Fox News.

annonse

Les også: Slik oppsto 97 % myten – og verdens mest standhaftige Fake News

Angst

– I lang tid lot jeg ikke meg selv føle smerten og angsten som bygget seg opp på grunn av ødeleggelsen av vår jord, sier Camilo Acosta, en av studentene som har meldt seg på kurset.

annonse

Kurset innebærer at studentene bruker en time hver uke ute i naturen, på et stille sted. Der må de skrive ned hva de ser og føler. De tar også del i et prosjekt der der lager et «overlevelsessett» for klimaendringer. Settet fylles ikke med lommelykter eller proviant, men med bøker og dikt som angivelig hjelper studentene med sine følelser.

Å spille på frykt

Cliff Mass er metereolog og professor i atmosfærevitenskap ved universitetet. Han er enig i at mennesker spiller en viss rolle hva gjelder den globale oppvarmingen, men mener at det nye kurset for de med klimaangst er feil vei å gå.

– Jeg tror den beste tingen å gjøre nå ikke er å spille på folks frykt og angst, og ikke reflektere noen av de overdrevne overskriftene vi ser i avisene, sier Mass.

Studenten Benji Backer, som er medlem av the Amercan Conservative Coalition, er enig med Cliff Mass.

– Klimaendringene er en langsom forandring, en langsom men stødig forandring, og å si at folk trenger å håndtere massive problemer de vil trenge et overlevelsessett for, er bare ikke presist, sier Backer. 

Les også: Faktisk.no med grove feil om klimakonsensus

Ikke sunt

annonse

Dennis Hartmann ved National Academy of Sciences, sier det ikke er sunt å ha angst for klimaet hele tiden, men at det er rasjonelt å bekymre seg for fremtiden. 

– Unge mennesker har mye angst, av mange grunner, og alt vi kan gjøre for å hjelpe dem å håndtere det er bra, sier Hartmann.

Jennifer Atkinson som leder kurset for studenter med klimaangst i staten Washington, kaller det en boot camp for studenter som er villige til å slåss for planeten, der de blir utstyrt slik at de kan håndtere sine følelser. Andre har kalt det et 12-stegs program for en generasjon av snøfnugg. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon