Jeppe Juhl, dansk journalist, entrepenør, pokerspiller og nå også politiker. Skjermbilde fra 24NYT.
annonse
annonse

Facebook stengte 10. april tilgangen til 24NYT, en alternativ mediekanal. 24NYT hadde 34000 følgere, skriver Samhällsnytt.

På sin hjemmeside skriver 24NYT:

Facebook har meddelt at 24NYTs side «ikke etterfølger Facebooks policy». Denne formuleringen brukes som en standardbeskjed av Facebook til brukere som får sine profiler og sider blokkerte.
Det er kjent at særlig innvandringskritiske personer og medier utsettes for Facebooks sensur.

annonse

Statlig media tok initiativet

Statseide Danmarks Radio (DR) innrømmer at de står bak blokkeringen, ved at de har rapportert 24NYT til Facebook. Blokkeringen skjer rett før danskenes Folketingsvalg, som etter dansk valglov må gjennomføres senest 17. juni i år.

24NYT drives av en innvandringskritiske og konservative journalisten Jeppe Juhl, som blant annet har vunnet Danmarks gjeveste journalistpris Cavlingprisen. I tillegg har han vunnet VM i online poker (Seven Card Stud, 2005).

annonse

Han var også den som startet bølgen av reality-TV i Danmark, da han utviklet konseptet Robinson-ekspedisjonen. Siden 2015 har han drevet nettstedet NewSpeek. Nylig kunngjorde han at han stiller til valg for Nye Borgerlige.

Les også: Maria Zähler blokkert fra å publisere på Facebook etter islamkritikk

DR beskriver 24NYT som en side som «kaller til kamp mot den etablerte presse og vil bekjempe venstreorienterte nyheter». De konstaterer at kanalen «på to år har fått betydelig gjennomslag på Facebook», men nå er det «slutt».

Svært uvanlig

En ekspert på sosiale medier,  Johan Farkas vid Malmö Universitet, sier til DR at det er «svært uvanlig at Facebook stenger en dansk mediekanal ute fra Facebook. Etter hva jeg kjenner til er dette første gangen».

Sjefsredaktør i 24NYT André Rossmann sier til Samhällsnytt:

– DR skriver på sin egen hjemmeside at Facebook stenger for vår side på bakgrunn av materialet de har mottatt fra DR. Dette ser vi selvsagt på som svært problematisk, siden DR er et skattefinansiert media, og derfor ikke burde ha som oppgave å tyste på uavhengige nettmedier, eller på noen måte bedrive politisk aktivisme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon