Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Vi har sett det på Twitter bli skrevet direkte til annonsører at deres annonser vises på Resett. Og de kontaktes per mail og telefon. Og vi har selvfølgelig sett effekten i form av at annonsører blir borte. Noen av dem har også gitt oss beskjed om at de er kontaktet.

Vi har valgt å ikke eksponere disse annonsørene eller henge dem ut. Det er et åpent marked, og de kan fritt velge. Og folk vil jo lett legge merke til hvilke annonser som dukker opp hos MSM, og hvilke som ikke gjør det hos Resett.

I tillegg er det bare et mindre antall aktivister som gidder å bry seg med å kontakte annonsører. De satte i gang umiddelbart etter at vi begynte med annonser i januar 2018. Men vi tror de er på vikende front.

Les også: Støtt de som annonserer, og gjør det gjennom Resett

Antall annonsører er så stort at det i praksis ikke er mulig å få alle til å blokkere oss. Og de annonsørene som frivillig sier nei til Resetts lesere som kunder (med en kjøpekraft på 27,5 mrd. i året), får heller være velkommen til det. Jeg er sikker på at de har konkurrenter som dermed hopper inn og fyller vakuumet.

Sabotør

Men altså: En av de som åpent undergraver Resett, er i tillegg en flittig bruker av kommentarfeltet. Vi synes hans positive bidrag til meningsmangfoldet i Norge fortjener litt oppmerksomhet.

Her er hva «Frank Andreassen» skrev i kommentarfeltet på torsdag under artikkelen som oppfordrer leserne til å støtte annonsørene:

– Vi er mange som varsler forskjellige firmaer som annonserer på Resett. Mange vet ikke om at de annonserer der og blir forbannet når de får beskjed om det. Senest forrige uke ga jeg beskjed til tre annonsører som lovte å ta grep.

Vi har liten grunn til å tro at vedkommende ikke forteller sannheten.

Frank Andreassen hevder de er mange som gjør dette. Jeg er ikke så sikker. Men det dere som støtter oss kan gjøre for å overvelde denne lille (eller store) gruppen aktivister, er å sørge for at de annonsørene som gir etter for dette presset og blokkerer Resett, taper på det.

Kjøp derfor produkter fra våre gjenværende annonsører, og les annonsene deres på Resett. Og gjør det på jevnlig basis.

Til slutt gir folk som «Frank Andreassen» opp.