Foto: AP Photo/Francois Mori
annonse
Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (16) brakte onsdag sitt klimastreik-initiativ til Vatikanet i Roma, hvor hun oppfordret pave Frans til å delta.

Etter å ha møtt verdensledere i Davos, Brussel, Paris, Berlin og Strasbourg, inntok Thunberg onsdag Petersplassen i Vatikanet der hun fikk audiens hos pave Frans.

annonse
annonse

Hun lot ikke den korte audiensen være et hinder for å få fram budskapet sitt, og markerte det med et skilt med påskriften «bli med i klimastreiken». Skiltet viste hun fram da pave Frans på slutten av audiensen kom opp til området hvor Thunberg satt.

annonse

Les også: Greta Thunberg ga EU en lekse i klimapolitikk

– Jeg takket ham for at han kjemper for klimaet. Så sa han «fortsett Greta, bare fortsett», sier Thunberg til Dagens Nyheter.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Paven har tidligere advart mot klimaendringene, og har vært en sterk forkjemper for tiltak for å bekjempe klimaendringene. Han har jevnlig minnet om at verdens mest sårbare rammes hardt av økt forurensing, epidemier, kriger og migrasjon.

Les også: SV-politikere nominerer svenske Greta Thunberg til Nobels fredspris

16 år gamle Thunberg har inspirert hundretusener av ungdommer, elever og studenter over hele verden til å demonstrere for klimakampen. Hun er i Roma for å lede skolestreiken kommende fredag, i tillegg til at hun skal besøke det italienske senatet og nasjonalforsamlingen.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.