Foto: AP Photo/Francois Mori
annonse
Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (16) brakte onsdag sitt klimastreik-initiativ til Vatikanet i Roma, hvor hun oppfordret pave Frans til å delta.

Etter å ha møtt verdensledere i Davos, Brussel, Paris, Berlin og Strasbourg, inntok Thunberg onsdag Petersplassen i Vatikanet der hun fikk audiens hos pave Frans.

annonse

Hun lot ikke den korte audiensen være et hinder for å få fram budskapet sitt, og markerte det med et skilt med påskriften «bli med i klimastreiken». Skiltet viste hun fram da pave Frans på slutten av audiensen kom opp til området hvor Thunberg satt.

annonse

Les også: Greta Thunberg ga EU en lekse i klimapolitikk

– Jeg takket ham for at han kjemper for klimaet. Så sa han «fortsett Greta, bare fortsett», sier Thunberg til Dagens Nyheter.

Paven har tidligere advart mot klimaendringene, og har vært en sterk forkjemper for tiltak for å bekjempe klimaendringene. Han har jevnlig minnet om at verdens mest sårbare rammes hardt av økt forurensing, epidemier, kriger og migrasjon.

annonse
annonse

Les også: SV-politikere nominerer svenske Greta Thunberg til Nobels fredspris

16 år gamle Thunberg har inspirert hundretusener av ungdommer, elever og studenter over hele verden til å demonstrere for klimakampen. Hun er i Roma for å lede skolestreiken kommende fredag, i tillegg til at hun skal besøke det italienske senatet og nasjonalforsamlingen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.