Kaba, islams sentralhelligdom, sentrum i hovedmoskeen i Mekka. Pixabay. Foto: Konevi
annonse
annonse

Kjære Sverre Avnskog, Jeg har lest mange av dine kronikker i Resett og må si du balanserer det meste. Men de siste tre du har skrevet har jeg bitt meg ekstra merke i.

(1) Les også: Mange muslimer ønsker virkelig å integrere seg og ta til seg norske verdier. Likevel… 

(2) Les også: Bør Resett oppdra kommentarfeltet sitt bedre?

annonse

(3) Les også: Sensur av kommentarfeltet til Resett? Nei takk!

Kanskje fordi jeg har skrevet en lignende sak som dine tre siste. Min gikk dessverre ikke igjennom, men ble refusert av Lurås. Men kommer nok i revurdert utgave når jeg får tid. Phuu, frilandskribent kan ta pusten av en spjæling. 😉

Vel uansett, jeg er enig, Sverre! Dønn ærlig, fullstendig enig. Islam som religion er ikke farlig. Den er like farlig som kristendommen. Som forøvrig har drept hundretusener i sitt navn. Så, så mye for den kristendommen, liksom.

Vel tilbake til din sak. Hverdagsmuslimen vi møter i gaten er ikke en terrorist eller en jihadist eller det som verre er og sitter med spillkonsoll hjemme for å styrte et fly inn i noen bygninger. Det er menig mann og kvinne. Oppvokst med sin kultur og tro. De er ikke terrorister. De er der like sjelden som vi finner ABB hos oss.

annonse

Innse det, det er fakta. Maria Zähler ble nettopp utestengt fra FB grunnet det hun skriver. Men der og, hun fremmer ikke Islam som en felles «fiende» for vesten. Det er enkeltmennesker, segregeringer innenfor denne troen som gjør noen til terrorister. Ikke troen i seg selv. Samme med Shurika sine saker. Hennes mor er praktiserende muslim. Hvordan kunne forfekte da dette synet om man feier alle over en kam liksom?

Les også: Maria Zählers Facebook-profil låst opp før tiden etter kritikkstorm

Så slapp av Sverre. Ikke forsvar deg så mye som i den siste. Det var fullstendig unødvendig. Jeg leser kommentarfeltet under mine «kontroverse» kronikker og flirer over de som ikke har fotfeste eller klarer å bruke sunn fornuft til å forstå hva jeg skriver.

De får brøle så mye de vil. Jeg velger å overse dem. Svarer noen få som har fornuftige synspunkter og meninger om saken. Men ellers lar jeg det få leve sitt eget liv. Har de noen virkelige gode synspunkter på «saken» så setter de seg ned og skriver en egen kronikk. Det er faktisk så enkelt, Sverre. Har de noe fornuftig å komme med så klarer de og forfatte noe som er verd å komme på trykk. Ikke bare i et kommentarfelt.

For øvrig. God påske og nyt rødvinen med hvitløksmarinert lammelår.
Det skal jeg ..

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon