Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

I en svært nedlatende kommentar i Aftenposten forrige uke, sier Frank Rossavik at han vil «prøve å forstå» de som lider av «innvandringsfrykt». Men hans blindhet for faktiske forhold viser at han ikke forstår.

Rossaviks kommentar er typisk for hvordan politisk korrekte forholder seg til nye mediers vekst. Istedenfor å forstå alle de rasjonelle grunnene til at folk mister tillit til mainstream media, fokuserer han på det lille mindretallet konspirasjonsteoretikere. Slik ender han opp med å spre fordommer om Resetts lesere. De fremstilles som en gjeng enøyde, illsinte gamle gubber som ikke forholder seg til fakta.

Men la oss se litt på fakta som Rossavik ikke forholder seg til i sin kommentar. Han oppfordrer innvandringskritikere til å «se på politikken som føres, ikke bare den de tror føres». Vi oppfordrer Rossavik til å følge sitt eget råd og se på resultatene av politikken som har vært ført de siste 50 år:

annonse
  • 70 % av dem som er dømt for grov vold Oslo er innvandrere, selv om Oslos befolkning består av 33 % innvandrere, ifølge SSB.
  • Ekstrem islam utgjør den største terrortrusselen i Norge ifølge PST, og har tusenvis av tilhengere i landet vårt. De største moskeene, som Det Norske Imam Ali Senter, Tauheed-moskeen, Islamic Cultural Centre og ikke minst organisasjonen Islamnet sprer alle islamistisk tankegods og har tusenvis av følgere. Islamnet, med over 16.000 medlemmer på sin fb-gruppe og over 9700 liker på sin fb-side, prediker at ektemenn kan slå sine koner, at terrorangrepet 11.september var en “jødisk konspirasjon” og at dødsstraff for å forlate islam er ok. Det Norske Imam Ali Senter og Tauheed-moskeen i Oslo har nære bånd til, og blir sponset av, regimet i Iran. De prediker et klart hat mot Vesten. Islamic Cultural Centre (ICC) i Norge har ved deres imam, Mehboob ur-Rehman, i flere år uttrykt støtte til Taliban – ikke rart da de er er tilknyttet religionsfascistiske Jamaat-i-Islami i Pakistan. ICC Norge har over 6700 liker på sin fb-side. Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat driver Norges største moské. Menighetens styreformann Ghulam Sarwar, mener at nazistene drepte jøder fordi de er “urolige folk i verden”. Vi hadde ikke hatt alle disse tusenvis av ekstremistene i vårt land om Norge hadde ført samme innvandringspolitikk som østeuropeiske.
  • Flere fagfolk, bl.a. den anerkjente sosialøkonomen Paul Collier, har påpekt at landene folk migrerer fra, blir tappet for menneskelige ressurser, mens masseinnvandringen er sosialt og økonomisk ødeleggende for.
  • Den nasjonale fellesskapsfølelsen svekkes av balkanisering. Mange nordmenn føler seg som fremmede i eget land.
  • Barn av innvandrere er en majoritet ved en tredjedel av Oslo-skolene. Fortsetter innvandringen på samme nivå som i dag, vil nordmenn være minoritet i 7 av 15 bydeler i Oslo allerede i 2030.

Når vi vet at dette er konsekvensene av politikken som føres, burde det ikke være vanskelig for Rossavik å forstå at noen føler raseri over at våre politikere ikke endrer kurs, til tross for at denne informasjonen er kjent. Innvandringen koster Norge 250 milliarderi året. Tenk hva vi kunne fått til i flyktningers nærområder for en brøkdel av de pengene, hvis våre politikere hadde vært mer opptatt av å investere i prosjekter som dette. Det finnes adskilligmer bærekraftige måter å hjelpe på enn å ta imot 18 000innvandrere i året.

Rossavik gjør et komisk forsøk på en innrømmelse når han sier: «Ja, mer drevne debattanter (eliter) har alltid hatt lett for å stemple innvandringsfrykt som rasisme». Tror Rossavik at han viser mer forståelse ved å bruke ordet «innvandringsfrykt» fremfor «rasisme»? Vi undertegnede setter pris på nye medier som Resett, men ingen av oss frykter innvandring i seg selv. Vi er motstandere av uansvarlig masseinnvandringfordi vi ser at den er skadelig. Moderat innvandring har alltid vært en naturlig bestanddel i det norske samfunnet, og det har ingen av oss noe imot. Uenigheten går på hvor mye oghva slagsinnvandring vi skal ha. Denne nyansen er fraværende i Rossaviks grovt forenklede kommentar, som fremstiller det som om de eneste alternativene som finnes, er å enten støtte dagens innvandringspolitikk, eller være en av de som «frykter innvandring».

Videre fremstiller Rossavik det som om de som stoler mer på nye medier, tror at «innvandringspolitikken er politikernes og «mainstream medias» plan for å ødelegge Norge».

annonse

Han belærer dem at “ingen har ønsket å ‘ødelegge Norge’, men de har ønsket å hjelpe, behandle folk rettferdig og ivareta internasjonale forpliktelser.» Det er forstemmende at Rossavik er mer opptatt av å forklare slike banaliteter til et mikroskopisk mindretall av konspirasjonsteoretikere, enn av å forstå hvorfor folk vil ha en annen politikk. Rossavik oppfordrer folk til å «lytte til hva politikere sier, ikke bare hva de tror de sier». Den oppfordringen sender vi tilbake til ham og hans meningsfeller. Tror de at Sylvi Listhaugs ofte uttalte ord«jeg vil hjelpe flest mulig» egentlig betyr «jeg vil ikke ha mørkhudede mennesker i Norge»? Alle ønsker å behandle folk rettferdig, Rossavik. Og vi synes ikke det er rettferdig at nordmenn som føler seg fremmedgjort i sitt eget land, blir stemplet som «islamofobe”»og «fremmedfiendtlige». Vi synes ikke det er rettferdig at intervjuobjektene i Halvor Foslis bokikke tør å stå frem med navn fordi de er redde for å bli stigmatisert. Og vi synes ikke det er rettferdig mot verdens flyktninger å bruke en milliard i året på å ta imot 1000 til Norge, når man for samme sum kunne femdoblet budsjettet i leiren Kakuma, hvor det bor 190 000 mennesker.

Rossavik sier at «virkelighetsoppfatningen svikter for alvor» hvis man hevder at «politikerne påstår at de fører en strengere politikk, men det blir stadig flere muslimer likevel. Moskeene popper opp. De føder flere også.» Men det er Rossaviks virkelighetsoppfatning som svikter for alvor her. Alle de ovenstående påstandene er faktuelt korrekte. Siden 2006 har andelen somaliere økt med 123 % og afghanere med 168 %, mens andelen syrere har doblet seg fra 10 000 i 2016 til 20 000 ett år senere. Vi har fått 65 % flere moskeer siden 2010. Fødselsraten for afrikanske kvinner i Norge er 2,55; for kvinner fra Asia og Tyrkia 1,86; blant etnisk norske 1,50. Vi har blitt en halv million flere innbyggere i Norge bare siden 2004, men det er innvandrere som står for hele denne veksten.

Rossavik avslutter sin kommentar med en oppfordring om å «lytte, lese og se på ‘mainstream media’, ikke bare gjette på hva som formidles». Vel, når vi leser hva Rossavik skriver, får ikke vi tilbake tilliten til mainstream media. Det er kommentarer som hans som er årsaken til at flere og flere foretrekker nye medier.

En sterkt forkortet versjon av dette innlegget er publisert i Aftenposten.

Martin Drange
Vernepleier

Alf Magne Rygg
Siviløkonom

Anders Tronstad
Miljøarbeider

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon