Alexandria Ocasio-Cortez. REUTERS/Jeenah Moon TPX IMAGES OF THE DAY
annonse
annonse

Med mål om å oppnå «netto-null» klimagassutslipp på 10 år har den radikale demokratiske kongressrepresentanten Alexandria Ocasio-Cortez introduserte en plan kalt Green New Deal, som krever utvidelse av bruk av fornybar energi.

Det vil forårsake «betydelig miljøskade», slår en ny rapport fast.

Green New Deal-planen til Alexandria Ocasio-Cortez er adoptert og støttes av flere av demokratenes presidentkandidater, og kan derfor bli amerikansk politikk dersom de vinner over Trump.

annonse

Les også: Alexandria Ocasio-Cortez teller ned til verdens undergang

Rapporten fra den amerikanske bedriftsinstituttlederen Benjamin Zycher, hevder at Green New Deal vil kreve massiv arealbruk og koste enormt med penger. Mye av problemet er den planlagte massive bruken av vindturbiner, men også solenergi er problematisk. Det er ødeleggende for dyreliv, heter det i rapporten ifølge Daily Caller.

Tungmetallforurensning og støy

annonse

Zycher viser til tungmetallforurensning skapt av produksjonsprosessen for vindturbiner. Dessuten påpekes det at det er støy- og flimmereffekter av vindturbiner. Det er også store problemene med solpanelavfall og giftige metaller.

«Dyrelivet ødelegges,» skriver Zycher, og viser til noen eksempler: Vindturbiner i USA dreper i dag 1 million trekkfugler hvert år, ifølge American Bird Conservancy. Roterende kniver truer sjeldne hauker og ørn. Transmisjonslinjer som trengs for å få vind og solenergi fra ørkener til befolkningssentre vil drepe enda flere fugler, advarer eksperter. Solenergianlegg medfører rydding av store svier av land av trær, som rammer dyreliv.

Les også: Kongresskvinnen Alexandria Ocasio-Cortez gir den uvitende generasjonen en stemme

Ikke billig

Zycher markerer også de enorme mengdene land som vil være nødvendig for å drive USA med fornybar elektrisitet, hovedsakelig fra vind og sol. Det trengs arealer 15 prosent større enn landområdet i California, og det inkluderer ikke overføringslinjer eller annen medfølgende infrastruktur. Og billig blir det ikke å ødelegge den amerikanske naturen med solenergiplantasjer og vindturbiner.

Zychers rapport innrømmer at Green New Deal-planen er en liste over «gode» formål som er tenkt gjennomført over tid, og at de som har fremlagt den ikke har laget en klar prioriteringsliste. Det tatt i betraktning vil den likevel etter et svært konservativt estimat sannsynligvis koste 490,5 milliarder dollar per år permanent, som tilsvarer 3.845 dollar per år per husholdning.

annonse

Og resultatet blir altså ifølge rapporten betydelig miljøskade. «Det er ingenting rent når det gjelder ren elektrisitet – og massiv arealbruk,» skriver Zycher.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon