Jon Engen-Helgheim, innvandringspolitisk talsperson for FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

FrP-toppen Jon Engen-Helgheim stiller seg sterkt kritisk til Vipps’ blokkering av donasjoner til Resett tirsdag ettermiddag.

Tirsdag ettermiddag kunne Resett rapportere om at den digitale betalingstjenesten Vipps blokkerte donasjoner til redaksjonen. Kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps har hevdet at Resett har brutt tjenestens vilkår:

– Vi har i dag sperret Resett for brudd på våre vilkår og misbruk av vår merkevare, sa hun til NTB.

annonse

Ombestemte seg

Nyheten medførte en strøm av henvendelser og klager til Vipps, og krass kritikk i sosiale medier. Mange har reagert på at Vipps, som i praksis har monopol på sin tjeneste, har ønsket å diktere hvem brukerne skal kunne donere penger til.

Støttekampanjene gav imidlertid resultater. Senere tirsdag ettermiddag fikk Resett formelt beskjed om at betaling til Resett via Vipps igjen fungerer som normalt. 

Les også: FrP-topp etter seminar om svensk jihadisme : – Det er skremmende hva de tillater

annonse

«Hårreisende»

Hendelsen får stortingsrepresentant Jon Engen-Helgheim til å steile. Han påpeker at den radikale, islamistorganisasjonen Islam Net hele tiden har vært godkjent for donasjoner via Vipps. 

– Det er fullstendig hårreisende at en bank nekter en kunde på grunn av politisk oppfatning. Denne banken har ytterliggående islamske trossamfunn som undertrykker kvinner som kunde, men valgte altså å si nei til et nettsted på grunn av politikk, sier FrP-politikeren.

Krever handling

Nå krever han at ledelsen i DNB tar affære.

annonse

– Det er bekymringsfullt at det i det hele tatt er mulig å komme på noe sånt. Jeg forventer at DNB-sjefen undersøker hva som skjedde her og følger opp de ansvarlige.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon