Jonas Gahr Støre under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo. På bildet bak fra v Gro Harlem Brundtland t.h. og Jens Stoltenberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er ikke lenge siden Gro akket seg over at man har mistet grepet om hvilken informasjon som kommer ut til folket.

Nå vil hun ha seg frabedt at mennesker som ikke stemmer Ap eller til venstre for dem kan delta i 1. mai markeringer. Hun sliter med at Sylvi Listhaug taler på torget i Drammen. Kaller det et slags misbruk av sentrale verdier.

– Jeg tror ikke det gjør noe særlig godt inntrykk på folk. Det er et slags misbruk av noe som har med å samles om en del sentrale verdier, også skal de liksom prøve å lage sin variant som er i protest mot noe. Det er ikke så ålreit, sier hun til den Ap-vennlige avisen VG.

annonse

– Men jeg har aldri kommentert det på noen måte, jeg har bare sett bort fra det. Jeg ville bare … vifte det bort.

Les også: Gro Harlem Brundtland viser sitt sanne ansikt

Ja det ville du nok, Gro. Hører du deg selv? Arbeider du ikke om du stemmer borgerlig eller liberalt? Har du fløyet så høyt over dine gamle borgere i verdensorganisasjonsbobla at du ikke ser dem? Er du høy på helium?

annonse

Det gjør et særdeles godt inntrykk på meg, en av folket. Misbruk og nepotisme er det Ap og kameraten LO som har stått for i alle år. Sentrale verdier tilhører vel alle? Eller skal de bare fordeles mellom sosialister? Og å protestere er vel noe sosialister kan? Hva med å tillate at andre også protesterer litt? Selv om det er mot kvasisosialister som blådressen Moxnes med villa på Nordstrand?

– Selv i min tid som statsminister, på midten av 90-tallet, drev Carl I. Hagen og stilte opp i Drammen på samme dagen jeg var der. Jeg bare smiler litt av det, sier hun videre.

Ja smil i vei. Hele veien til meningsmålingene. Arbeidere utvikler seg. Arbeidslivet utvikler seg. Europa utvikler seg. Men Ap faller og faller på meningsmålingene. Nesten ti prosent ned i vest på sist meningsmåling.

Les også: Gro Harlem Brundtland: – Vi er i ferd med å miste kontrollen over hva folk blir fortalt

Hvorfor det mon tro? Kan det være at et parti ledet av en løgnaktig mangemillionær ikke appellerer til folket? Kan det være at en rystet nestleder som kollaborerer med VG for å kaste en annen nestleder ikke appellerer til folket?

Kan det være at sosialismen den du styrte så fint fra villa på Bygdøy med Høyre-ektemann, ikke appellerer når man ser hva som skjer i dysfunksjonelle stater som Venezuela?

annonse

Det er lov å gi seg selv munnkurv nå, Gro. Ta ut pensjonen. Men for all del: Snakk gjerne! Det gjør ikke særlig godt inntrykk på folk. Og jeg, som en av folket, ser gjerne at Ap forsvinner som maktfaktor i Norge.

Det kan du hjelpe til med hver gang du akker og bakker deg over at demokrati ikke er forenlig med sosialisme.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon