Mandatory Credit: Photo by APA Images/REX (2443849b)
annonse
annonse

«Vårt mål er et hundre prosent islamsk stat,» sa den belgiske politikeren Redouane Ahrouch i fjor etter lanseringen av et islamsk parti. Nå er han dømt for diskriminering av en kvinne under et TV-program. Han nektet å hilse på, og å se på, en kvinnelig journalist.

Det var under en politisk TV-panel-debatt i programmet C’est Pas Tous les Jours Dimanche i april i fjor at lederen for partiet «Islam» Redouane Ahrouch, deltok, men nektet under sin tid i programmet å håndhilse på, og også å se på, journalisten Emmanuelle Praet, ifølge en rapport fra Le Soir, referert av Breitbart.

Redouane Ahrouch var byrådsmedlem i Anderlech da han var med på å etablere det islamske partiet for et drøyt år siden. Målet for partiet er å gjøre Belgia til en stat styrt av islamske sharialover.

annonse

Les også: Nederlandsk politiker vil ha «halal-strender»

Ett hundre prosent islamsk stat

«Vårt mål er en ett hundre prosent islamsk stat,» sa Ahrouch ifølge Breitbart i fjor da han presenterte partiet. Han tok til orde for at menn og kvinner burde ha kjønnsregistrert bruk av offentlig transport.

Lignende islamistiske partier har blitt grunnlagt i andre land, inkludert nabolandet Nederland. Der brøt et samarbeid i Rotterdam mellom det islamske partiet Nida og venstresosialister sammen på grunn av en antisemittisk Tweet fra Nida som sammenliknet Israel med IS.

annonse

Det nederlandske partiet har foreslått å innføre et «rasistregister» og å sende «rasistene» til omskoleringsklasser, samt å nekte dem offentlige stillinger. Partiet fikk tre representanter i den nederlandske nasjonalforsamlingen under valget i fjor, noe som har skapt optimisme hos det belgiske partiet.

Les også: Rotterdam og den kommende europeiske kulturkrigen

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon