Nørrebro i København, etter at den kontroversielle partistifter Rasmus Paludan har hatt demonstrasjon i området. Foto: Mathias Øgendal / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

Lars Aslan Rasmussen er medlem av det danske folketinget for sosialdemokratiet. Nørrebro er hans valgkrets. Derfor gikk han ut for å henge opp valgplakater. Det mente de lokale ungdommene stred imot deres religion.

annonse

Den danske sosialdemokratiske politikeren Lars Aslan Rasmussen har en kurdisk bakgrunn og ble født og oppvokst i Nørrebro der det bor mange innvandrere med muslimsk bakgrunn. Da han lørdag var ute i sitt valgdistrikt for å henge opp plakatene fikk han høre fra tilstedeværende gutter og unge muslimske menn at muslimer ikke bør stemme fordi «demokratiet er imot Allah».

Det fremgår av en oppdatering som Lars Aslan Rasmussen har skrevet på Facebook, som gjengis av Den Korte Avis.

Les også: Danmark: Barn av ikke-vestlige innvandrere er mest kriminelle

Fjern deg fra vårt område

«En gruppe svært unge gutter fortalte meg at jeg skulle gå ut av deres område, at muslimer ikke skulle stille opp til valg eller stemme, og at demokratiet var imot Allah. Og for øvrig var jeg en skitten nigger,» forteller politikeren på Facebook.

De truet med å rive ned plakatene, noe de også gjorde etter at Lars Aslan Rasmussen hadde forlatt stedet.

Den sosialdemokratiske politikeren skriver at han er bekymret, ikke over at plakatene ble revet ned, men over deres unge alder. Han er ikke sint på de unge guttene, men på foreldrene som åpenbart må ha indoktrinert sine sønner i ekstreme holdninger, langt fra verdiene i det landet de faktisk er født i.

«Jeg er sint på foreldrene som helt mislykkes deres ansvar og er sint på de religiøse dårene som fyller de unge med så mye hat mot det danske samfunnet», skriver han, og legger til «det er ingenting som heter «vårt område».

Les også: Danmark: Antall ikke-vestlige velgere har økt kraftig

Ikke første gang

Det er ikke første gang muslimer har demonstrert mot demokratiske valg i Danmark. Men det har tidligere vært spesielt ekstreme islamske organisasjoner som Hizb ut-Tahrir som har drevet kampanje mot muslimer som ville stemme i demokratiske valg. Den samme advarselen er flere ganger kommet fra den ekstreme islamistiske bevegelsen i Sverige.

Nå er det tilsynelatende også store gutter og unge menn på gata som angriper kandidater og ødelegger plakatene deres, konkluderer Den Korte Avis.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.