Thierry Baudet. (Photo by Bart Maat / ANP / AFP) / Netherlands OUT
annonse
annonse

I Nederland ble det relativt nye innvandringskritiske partiet Forum for Demokrati, stiftet i 2016, den store vinneren av det nederlandske regionvalget i mars.

Nå går partiet mot en ny brakseier i EU-valget på torsdag.

På mange måter har det nye partiet, med Thierry Baudet, som leder overtatt litt av Geert Wilders og Frihetspartiets rolle i nederlandsk politikk.

annonse

Geert Wilders har i en årrekke vært den fremste talsmannen for en restriktiv innvandringspolitikk i både Nederland og Europa, og han er med fremdeles, med et tett samarbeid med Marine Le Pen i Frankrike og andre islamkritiske partier i Europa, men på hjemmebane ser noen av klærne ut til å være stjålet av Baudet.

Les også: Nederlandske moskeer krever at Geert Wilders fjernes fra Twitter

Forum for Demokrati kan bli størst

Den siste meningsmålingen fra Politico gir Forum for Demokrati en oppslutning på 17,33 prosent, klart bede en da de vant det nederlandske regionvalget med rundt 14 prosent av stemmene.

annonse

Geert Wilders Frihetsparti ligger på 6,24 prosent. Sammen får de to innvandrings- og islamkritiske partiene en oppslutning på ca 23,6 prosent. Det vil gi Forum for Demokrati 5 seter i EU-parlamentet, og Frihetspartiet ett sete.

Både Geert Wilders og Baudet er motstandere av EU-medlemskap. Baudets har tatt til orde for en folkeavstemning om nederlandsk medlemskap i EU, som han ser som et sett av institusjoner som er uforenlige med begreper om nasjonal suverenitet, skriver Atlantic Council.

Han ønsker å måle effekten av Brexit i Storbritannia, men har ifølge Atlantic Council uttalt at han er – ideologisk mot EU, mot det indre marked, mot de åpne grensene, mot euroen, mot det hele.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon