Katie Hopkins. Foto: Ken McKay/ITV/REX

Onsdag arrangerer Document et møte med den profilerte britiske journalisten Katie Hopkins i Oslo sentrum. Det får enkelte til å se rødt.

annonse

Katie Hopkins er en britisk journalist og kommentator, som tidligere har arbeidet i flere redaksjoner, deriblant Daily Mail, og har hatt sitt eget radioprogram på LBC. Hun har markert seg som innvandringskritiker, og har også ved flere anledninger rettet skytset mot feminismen. Nå kommer hun til Oslo for å holde foredrag.

Civita-historiker Bård Larsen er en av de som reagerer kraftig på arrangementet. I en uttalelse til Dagsavisen sier han at Hopkins er en «vulgær bølle».

– Hun er en ytterliggående høyrepopulist. Jeg er ikke tilhenger av no-platforming, Document må bare holde på. Men med invitasjonen til Katie Hopkins viser Document igjen at de har forlatt sin tidligere posisjon som relativt intellektuelt forum, sier Larsen.

Les også: Katie Hopkins krig mot fedme er en fryd å se på

«Åpenlys rasisme»

Rune Berglund Steen, som er leder av Antirasistisk senter, stiller seg også sterkt kritisk, og hevder Hopkins står for «åpenlys rasisme».

Document-redaktør Hans Rustad mener på sin side at Bård Larsen i praksis tar til orde for no-platforming.

– Det er blitt vanlig blant eliten i Norge å si at man er mot no-platforming, for så å servere en argumentasjonsrekke som logisk munner ut i scenenekt, sier han.

Oppfordrer til å kaste milkshake på Hopkins

Den siste tiden har det å kaste milkshake på innvandringskritiske konservative blitt et fenomen i Storbritannia. Nylig rapporterte Resett at Brexit Party-leder Nigel Farage ble utsatt for et slikt angrep.

En person skriver følgende på Twitter i forbindelse med Hopkins’ Norgesbesøk:

– Med fare for at jeg høres ut som en som hater ytringsfrihet: heksa Katie Hopkins kommer til Norge i morgen, og la oss bare si det slik at jeg gladelig bidrar økonomisk til den som druser henne med en milkshake.

Billetter til Documents arrangement kan kjøpes her.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.