Rasmus Paludan fra Stram Kurs demonstrerer. Foto: Nikolai Linares / NTB scanpix
annonse
annonse

Det innvandrings- og islam-fiendtlige danske partiet Stram Kurs, med en leder som i påsken brant et eksemplar av Koranen offentlig, fikk en kraftig fremgang etter all medieomtalen rundt Koranbrenningen. Med en sjokkmåling på over 2 prosent. Oppslutningen har ikke minket de siste ukene.

Det innvandrerkritiske partiet Stram Kurs og leder, Rasmus Paludan, har nå en reell sjanse til å bli valgt til Folketinget. Det mener den danske avisen Berlingske etter at partiet tirsdag fikk sin beste måling så langt, på 2,8 prosent. Den danske sperregrensen for å bli representert i Folketinget er på 2,0 prosent, og valget finner sted 5.juni.

«Jeg synes det er et stadig tydeligere bilde av at Stram Kurs har en sjanse til å komme inn i Folketinget,» sier Helle Ib, politisk kommentator i Dagbladet Børsen. Thomas Larsen, som er Berlingskes politiske kommentator, har samme oppfatning. Han viser til at Rasmus Paludan har hatt en stabil støtte fra velgerne siden valgkampen startet.

annonse

Les også: Danskenes statsminister: Det finnes mørkere krefter enn Rasmus Paludan i Danmark

Tilbakegang for Dansk Folkeparti

Stram Kurs og det innvandringskritiske borgerlige partiet Nye Borgerlige har nå omtrent samme oppslutningen på målingene. Dansk Folkeparti ligger på 11,6 prosent i en måling fra Dansk Radio, og ser ut til å bli det tredje største partiet i Folketinget. Men det vil være en betydelig tilbakegang i forhold til valget i 2015 da oppslutningen var på 21,1 prosent.

Før danskene 5.juni går til valgurnene for å stemme på sine representanter i det nasjonale parlamentet skal de delta i valget på nytt EU-parlament. Det ser bildet noe lysere ut for Dansk Folkeparti, som ifølge Politico ligger an til en oppslutning på 16 prosent og 2 representanter. Stram Kurs stiller ikke opp i dette valget.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon