Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen sliter på meningsmålingene foran valget 5. juni. Han er partileder for det liberale partiet Venstre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Lederen av det danske partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, vil utvise samtlige muslimer fra Danmark.

Men den danske statsministeren Lars Løkke Rasmussen mener likevel at det finnes det han kaller «mørkere hjørner» i Danmark.

Den danske statsministeren fra Venstre, et parti med en innvandringspolitikk omtrent som det norske Fremskrittspartiet, har utgitt en samtalebok like i forkant av valget til det danske Folketinget 6. juni og valget til EU-parlament i slutten av denne måneden.

annonse

I boken kommenterer han ifølge Jyllands-Posten Rasmus Paludan, som har gjort lynkarriere for sitt parti på meningsmålingene den siste tiden. Partiet har beveget seg fra å være et promilleparti, til en oppslutning over den danske sperregrensen på to prosent. Mye på grunn av den oppmerksomheten han fikk i påsken, da han brant et eksemplar av Koranen under en demonstrasjon utendørs.

Les også: Sensasjonelle meningsmålinger i Danmark

«Ikke la dere provosere»

Tidligere har den danske statsministeren vært tilbakeholden med å kommentere Paludan og Stram Kurs, av frykt for at det ville kunne gi ham reklame. Men til tross for Rasmus Paludans ekstremistiske meninger og provokative oppførsel, mener han at det finnes verre holdninger blant enkelte dansker.

annonse

«Ja, Rasmus Paludan er et mørkt hjørne av samfunnet vårt, men han er ikke det mørkeste. Det er de som vil sette vold bak. De som i en vrangforståelse tror så mye på sin egen helhetlige oppfatning at de med rå makt vil få andre til rette», skriver Lars Løkke Rasmussen i boken, og understreker, stadig ifølge Jyllands-Posten, at de eksisterer i Danmark nå.

Statsministerens oppfordring til danskene er at de ikke skal la seg provosere. «Rasmus Paludan vil provosere, men en provokasjon er ikke verdt noe, med mindre du får lov til å provosere», skriver statsministeren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon