Norges største moské, Central Jamaat Ahle-Sunnat, på Grønland i Oslo. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Under Fremskrittspartiets landsmøte nylig uttalte Gry-Annette Raknes Amundsen (for øvrig gift med Per-Willy Amundsen) at problemet i Norge ikke er buddhistiske munker. I stedet pekte hun på hijaben, som en politisk uniform for islam. Det ser ut som om hun mente at islam er hovedproblemet.

Vi var noen som var til stede da Steve Bannon besøkte Oslo, og ei dame spurte Bannon om dette med islam. Bannons svar var langt fra tilfredsstillende. Det beror enten på at Steve Bannon som amerikaner ikke skjønner at islam er en rent sivilisatorisk trussel, eller at han velger sine strider. Hvis jeg skal gi Bannon «the benefit of a doubt» så gjetter jeg på det senere. Men jeg vet ikke. Det jeg vet er at islam er ikke samme problem i USA som det er i Vest-Europa, siden andelen muslimer på nasjonal nivå er mye lavere i USA enn hva det er i Vest-Europa.

Men det finnes steder også i USA hvor islam har etablert seg, og har blitt, eller holder på å bli en trussel. Det gjelder fremfor alt i Dearborn, Michigan, der 45% av befolkningen er av arabisk avstamning, mange av dem er muslimer. I 2011 ble en kristen misjonær truet under den arabiske festivalen i Dearborn. Nå har USA i tillegg fått inn Ilhan Omar, en muslim født i Somalia, i kongressen for Demokratene. Omar representerer Minnesota og har gjort seg selv beryktet med uttalelser om at amerikanske jøder bare bryr seg om penger («It’s all about the Benjamins»). Med denne uttalelse pekte Omar på at hundradollarsedlene har Benjamin Franklin på dem. Med fortsatt muslimsk innvandring så kommer islam til å bli en trussel i USA nasjonalt.

annonse

Og det er dette som Maria Zähler rett og slett ikke skjønner. Nylig skrev Zähler en artikkel i Resett der Zähler påsto at «Vi redder ikke nasjonalstaten ved å brenne Koranen». For all del, det kreves mere enn så for å redde nasjonalstaten. Men vi kan ikke late som at innvandring generelt er et større problem enn islam. Det er islam som er hovedproblemet. Ikke bare det, islam er en eksistensiell trussel mot vestlig sivilisasjon, eller faktisk imot all sivilisasjon som ikke er islamsk. Det er bare å spørre de kristne i Nigeria og Burkina Faso om den saken.

Islams tilhengere har aldri assimilert seg i et ikke-islamsk samfunn. Islam har aldri levet fredelig side ved side med andre lærer, i hvert fall ikke når islam har kommet over 10% av befolkningen. Muslimer var ikke flertallet på den iberiske halvøya da den var under islam, men muslimene var de mest aggressive. Inntil de kristne rett og slett fikk nok, etter 700 år. Og vi ser dette hver gang islam etablerer seg et sted, uansett om det er i Midtøsten, Sørøst-Asia, Afrika, Europa eller noe annet sted. Da muslimene er i absolutt mindretall, så taler de om toleranse. Da de blir flere, krever de særrettigheter. Og da de blir i flertall, eller i hvert et tilstrekkelig stort og aggressivt mindretall, så tar de over.

Les også: Vi redder ikke nasjonalstaten ved å brenne Koranen

La meg gi noen eksempler. Under 1970-tallet kom det vietnamesere og pakistanere til Norge. Ut fra hva jeg har skjønt, var det litt problemer med begge gruppene til å begynne med. Kulturkollisjoner skjer jo uansett hvilken gruppe som kommer til et nytt land. Med hvilke er det problemer i dag? Har noen hørt om noen norskvietnamesere som krever særrettigheter, som vil buddhismisere Norge, eller som reiser til Asia for å opprette buddhistisk stat, og deretter vil komme tilbake hjem til Norge da den har fallitt? Har noen hørt om dette? Ikke? Har vi hørt om noen norskvietnamesere som skyter imot synagoger, kirker eller hinduiske templer? Ikke det? Dagens norskvietnamesere er i praksis assimilert i Norge, etter et knapt halvsekel. Er norskpakistanerne assimilert? I Norge i dag begjæres det særrettigheter for muslimer, statsministeren ønsker lykke til med ramadan (jeg har ikke notert at hun ønsker lykke til med noen buddhistiske høytider), norskpakistanere har vært involvert i terror, både i Norge og i Midtøsten. Etter like lang tid i Norge. Hvorfor det? Fordi at islam forbyr assimilering. Islam er en erobrerideologi.

annonse

Til Sverige kom under 1970-tallet latinamerikanere, fremfor alt fra Chile. De er i dag assimilert i Sverige. Muslimer som har kommet til Sverige er ikke assimilert. Det kom også kristne syrianere (ikke å forveksle med muslimske syrere) til Sverige, fremfor alt til Södertälje sør for Stockholm under 1970-tallet. Det finnes problemer med dem. Problemet er fremfor alt klankulturen. Men hvis jeg skal velge mellom Södertälje eller Malmö kommer jeg til å velge Södertälje hver dag i uken. De kristne syrianerne i Södertälje prøver ikke å innføre sharia og de har ikke prøvd å få svenskene til å tilpasse seg dem. I stedet så advarer disse syrianerne imot islam. Vi bør lytte til deres advarsler. De, eller deres foreldre og besteforeldre, har flyktet fra islam. Og sammenliknet med andre innvandrertette steder i Sverige, hører man fint lite om opptøyer, steinkasting, bilbrenning og liknende fra Södertälje. Gi meg Södertälje heller enn det nå mere muslimske Malmö!

La oss se litt på USA igjen. USA har hatt stor latinamerikansk innvandring de seneste tiårene, og mange steder skiltes det nå på både engelsk og spansk. Jeg er motstander av dette. Jeg mener at USA må ha en mye sterkere assimilisasjonslinje, og jeg mener at USA grense imot Mexico må sikres. Også siden folk fra muslimske land har tatt seg inn over grensa fra Mexico til USA. Men også fordi at jeg mener at ethvert land selv skal avgjøre sin migrasjonspolitikk, og at man ikke skal kunne snike i køen ved å bare hoppe over grensa. Og man bør se til at engelsk er det språk som råder i offentligheten i USA. Men disse latinamerikanerne, hvorav en del er kriminelle, prøver allikevel ikke å islamisere USA. Til forskjell fra for eksempel Ilhan Omar og den palestinsk-amerikanske hijabaktivisten Linda Sarsour.

Begynner mønsteret å bli tydelig enda? Kulturkollisjoner forekommer med mange grupper. Med tiden så pleier de kollisjonene rett og slett å gå over, gjennom at innvandrernes barn og barnebarn tilpasser seg til det nye landet. Men dette skjer stort sett ikke med muslimer (det finnes enkelte unntak). Islam er en sivilisatorisk trussel imot vestlig sivilisasjon, og det er hva både Maria Zähler og Steve Bannon bør skjønne.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon