Jordan Bardella. (AP Photo/Luca Bruno)
annonse
annonse

Jordan Bardella, 23-år, er toppkandidat til EU-valget for Marine Le Pens pari Rassemblement National.

Hans familie kom som innvandrere til Frankrike på sekstitallet. Nå kjemper han mot masseinnvandring.

– Masseinnvandring er farlig, ikke bare for vår sikkerhet, men også for vår økonomi, da innvandrere aksepterer lave lønninger og derved bidrar til urettferdig konkurranse, sier den unge fremtidige EU-parlamentarikeren til den tyske ukeavisen Junge Freiheit.

annonse

Les også: Ingen tvil lenger: Mot jordskjelvvalg i EU, med Salvini og Le Pen i førersetet

I EU-parlamentet mener han det er det nødvendig å styrke EU-parlamentets rolle i forhold til Kommisjonen.

– Da er det viktig å returnere noen avgjørelser til nasjonene, som selv skal kontrollere sine grenser, økonomi og budsjett, sier han.

Trenger intelligent proteksjonisme

annonse

Le Pens nye stjerne er opptatt av at det er blitt vist mange ganger at bevegelsesfriheten i dag også betyr fri bevegelighet for kriminelle og terrorister. Og i tillegg til å beskytte befolkningen gjennom bedre grensekontroll mener han det er nødvendig å ha kontroll med varer og tjenester for å beskytte produksjonen til landets bønder og oppdrettere.

Les også: Le Pen slutter seg til Salvinis nasjonalkonservative allianse

– Vi trenger økonomisk patriotisme og intelligent proteksjonisme,» mener han.

– Hvis vi ser på innvandringsstallene, ser vi at 80-90 prosent av asylsøkere kommer av økonomiske grunner til Frankrike. Det er derfor presserende å bekjempe asylindustrien, sier Jordan Bardella til Junge Freiheit.

Flertallet av innvandrere kommer fra og via Libya, som ble angrepet i 2011 av den daværende franske regjeringen, USA og Storbritannia. Det mener Le Pens toppkandidat var en gedigen tabbe.

annonse

– Utenrikspolitikken til Nicolas Sarkozy og François Hollande var katastrofal. De har opptrådt som globale politimenn, som bare har styrket terrorisme og fremmet masseinnvandring. Så hvis vi ønsker å forsvare det franske i dag, må så snart som mulig få stoppe masseinnvandringen, slik Matteo Salvini gjør i Italia, konkluderer han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon