Jordan Bardella. (AP Photo/Luca Bruno)

Jordan Bardella, 23-år, er toppkandidat til EU-valget for Marine Le Pens pari Rassemblement National.

annonse

Hans familie kom som innvandrere til Frankrike på sekstitallet. Nå kjemper han mot masseinnvandring.

– Masseinnvandring er farlig, ikke bare for vår sikkerhet, men også for vår økonomi, da innvandrere aksepterer lave lønninger og derved bidrar til urettferdig konkurranse, sier den unge fremtidige EU-parlamentarikeren til den tyske ukeavisen Junge Freiheit.

Les også: Ingen tvil lenger: Mot jordskjelvvalg i EU, med Salvini og Le Pen i førersetet

I EU-parlamentet mener han det er det nødvendig å styrke EU-parlamentets rolle i forhold til Kommisjonen.

– Da er det viktig å returnere noen avgjørelser til nasjonene, som selv skal kontrollere sine grenser, økonomi og budsjett, sier han.

Trenger intelligent proteksjonisme

Le Pens nye stjerne er opptatt av at det er blitt vist mange ganger at bevegelsesfriheten i dag også betyr fri bevegelighet for kriminelle og terrorister. Og i tillegg til å beskytte befolkningen gjennom bedre grensekontroll mener han det er nødvendig å ha kontroll med varer og tjenester for å beskytte produksjonen til landets bønder og oppdrettere.

Les også: Le Pen slutter seg til Salvinis nasjonalkonservative allianse

– Vi trenger økonomisk patriotisme og intelligent proteksjonisme,» mener han.

– Hvis vi ser på innvandringsstallene, ser vi at 80-90 prosent av asylsøkere kommer av økonomiske grunner til Frankrike. Det er derfor presserende å bekjempe asylindustrien, sier Jordan Bardella til Junge Freiheit.

Flertallet av innvandrere kommer fra og via Libya, som ble angrepet i 2011 av den daværende franske regjeringen, USA og Storbritannia. Det mener Le Pens toppkandidat var en gedigen tabbe.

– Utenrikspolitikken til Nicolas Sarkozy og François Hollande var katastrofal. De har opptrådt som globale politimenn, som bare har styrket terrorisme og fremmet masseinnvandring. Så hvis vi ønsker å forsvare det franske i dag, må så snart som mulig få stoppe masseinnvandringen, slik Matteo Salvini gjør i Italia, konkluderer han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.