Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Sjokkrapporten til FAFO har avdekket at et urovekkende høyt antall tror at noen menneskeraser er smarte enn andre.

Les også: Fafo-undersøkelser: Inntil 64 prosent av nordmenn mener «innvandring undergraver sentrale verdier i samfunnet»

Antirasistisk senter får millioner av våre skattepenger for å bekjempe rasisme, men i følge «forskning» de selv refererer til så har problemet blitt mye større.

Om så stemmer, da kan ikke leder av Antirasistisk senter ha gjort jobben sin. Tvert om. «Forskning» viser at problemet har blitt skremmende, i følge Rune Berglund Steen. Da kan vel ikke han være den som er best egnet til å løse det?

annonse

I den verdiskapende delen av arbeidsmarkedet så er det vanlig at ledelsen trekker seg om de leverer et skuffende resultat.

Er det andre regler for skattefinansierte organisasjoner?

Les også: Antirasistisk Senter skal nå sladre på Resett til selveste FNs rasediskrimineringskomité

annonse

Men Rune Berglund Steen legger skylden på sin konkurrent Hege Storhaug.

– Hege Storhaug skrev i fjor om hvor trygg hun føler seg i de ny-autoritære statene, som Ungarn og Polen. I Polen fant hun «et lykkelig folk» og «ikke en eneste korankloss». «De vil selvsagt ikke ha Merkels migranter innover sine grenser», så legger han til.

– Frykten for muslimer er med andre ord nok til at Storhaug har beveget seg inn i det autoritære, skriver Rune Berglund Steen på Arbeiderpartiets tenketank Agendas hjemmeside.

Les også: Antirasistisk Senter vil likevel ikke straffeforfølge Hege Storhaug

Rune Berglund Steen jobber med antirasisme til daglig, og da skulle en tro at han kjente markedet. Det burde var en forutsetning for å få millioner av våre skattepenger. Men til Utrop, en statsfinansiert avis som fremmer multikultur, sier Berglund Steen leder av Antirasistisk senter.

– En av de mest rystende rapportene jeg har lest, og så legger han til.

– At hver fjerde person tror på eksistensen av «raser» og på et visst «rasehierarki», var langt verre enn jeg har trodd.

Rune Berglund Steen «tror», som tidligere nevnt – han jobber med dette daglig. Burde han ikke da «vite»?

annonse

Kanskje vi kan spare de millionene Antirasistisk senter mottar hvert år og heller la de gjøre som andre foreninger, steke vafler og selge lodd. Da kan Berglund Steen også få sjansen til å møte folk flest og høre på hva de mener. Da kan han kanskje også begynne å vite, isteden for å tro.

I følge sosiolog og skribent Kjetil Rolness så var det Fafo som brukte «raser» i spørsmålstillingen. De spurte respondentene med begrepet «menneskeraser».

– I et av spørsmålene skal man si seg enig eller uenig påstanden: «Jeg tror noen menneskeraser rett og slett er smartere enn andre», skriver Rolness i Aftenposten

Les også: Kjetil Rolness: Den nye FAFO-rapporten er sjokkerende. Sjokkerende dårlig

Men respondenten blir ikke forelagt en definisjon av begrepene, eller får spørsmål om hva de legger i dem. Hva tenker folk når de hører «menneskeraser»?

– FAFO har overhodet ikke kartlagt hvordan folk bruker rasebegrepet. Tvert imot bruker de svaret på spørsmålet – ett enkelt, ledende, tvetydig spørsmål – til å fremme en vidtgående og alarmerende påstand om rasetenkningens utbredelse i Norge, skriver Rolness.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon