Jan Tore Sanner blir fremdeles kvalm av Resett. Foto: NTB scanpix.

Integreringsminister Jan Tore Sanner valgte å kritisere Resett fremfor å ta avstand fra motbydelige påstander rettet mot Resetts ansatte.

annonse

Det hele startet i en tråd på Twitter der Resett ble heftig diskutert. Nettavisen ble omtalt som rasistisk og fascistisk før gjestekskribent i Bergens Tidenede, Øivind Bergh, uttalte at Resett var en avis med voldelige tilhengere.

– Problemet er: #Resett er sprunget ut av de samme politiske kreftene som står bak 80 drap og en rekke voldshandlinger i Norge de siste tiårene. Venstresiden og islamistene har ikke drept noen i Norge, men Lars Akerhaug retter raseriet mot dem, og ignorerer hatet fra egen leir, skrev han.

Se Video: Øivind Bergh mister besinnelsen og kaster kaffe på Knut Oddekalv

Resetts ansatte ble deretter et tema og en person hevdet at de som jobber i avisen hyller de som utfører terrorangrep mot muslimer.

– Jeg våger påstanden at ganske mange av Resetts lesere/kommentatorer betrakter de 80 drapene mer som heltedåd enn som voldshandlinger, og ser på utøverne, ABB inkludert, som helter! Ref udåden i Christchurch, skrev en mann.

Sanner-kvalm

Resetts redaksjonssjef Lars Akerhaug måtte forsvare seg mot de avskyelige påstandene.

– Nei, det er helt feil, noe sånt har vi aldri skrevet og det er et særdeles liten promille av våre lesere som har slike holdninger, skrev Akerhaug da han ble konfrontert med hva enkelte har skrevet i kommentarfeltet.

Resett-hetsen ble lest av integreringsminister Jan Tore Sanner som tidligere har kritisert Resetts kommentarfelt og blitt kvalm av det som står der.

Høyrepolitikeren valgte å overse de hatefulle kommentarene mot Resett og benyttet anledningen til å angripe nettavisen.

– Jeg har reagert mange ganger og kommer til å fortsette å ta til motmæle mot hets og hat. Når unge og nye stemmer skremmes til taushet av kommentarfeltene undergraves demokratiet, skrev han og minnet Akerhaug på saken i Dagbladet der Sanner uttalte at han blir kvalm av avisens lesere.

Sanner på plass iunder fredagsbønn i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat moskéen i Oslo hvor de minnes terrorofrene på New Zealand
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Høyremotstand

Sanner er an av mange Høyrepolitikere de siste månedene som har angrepet Resett.

I forrige måned ga stortingsrepresentant Kårstein Løvaas (H) sin støtte til de som drev kampanje mot å få fjernet annonser i Resett.

– Om det skal være noe tvil: Resett er et kloakkanlegg for bedritne meninger, skrev han på twitter da avisen ble utsatt for sabotasje.

Også hans partikollega Lene Westgaard-Halle har vist misnøye.

– Det er mange Høyre-politikere som ikke er komfortable med måten Resett opererer på, skal hun har sagt i et intervju med det venstreorienterte nettstedet Filter nyheter etter at hun skrev på Twitter at Resett sprer rasistvås.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.