Foto: Ray Tang/REX
annonse
annonse

Det blir stadig færre praktiserende katolikker i Frankrike. Samtidig vokser islam seg alt sterkere.

Stadig færre franskmenn identifiserer seg selv som aktivt religiøse, og ifølge en ny studie er det nå like mange praktiserende muslimer som praktiserende katolikker i aldersgruppen 18 til 29 i Frankrike. Dette rapporterer Le Point. 

Totalt 32 prosent av franskmennene identifiserer seg som katolikker. En stor del av disse, 19 prosent, sier imidlertid at de ikke praktiserer, og kun syv prosent sier at de deltar på messe en gang i måneden. I 2008 sa ni prosent av befolkningen at de deltok på messe månedlig.

annonse

Undersøkelsene er utført av sosiologene Claude Dargent og Olivier Galland, som sammenlignet resultatene med tall fra 1981, da 70 prosent av den franske befolkningen identifiserte seg som katolikker, og 17 prosent praktiserte med jevne mellomrom.

Les også: Dramatisk kriminalitetsutvikling i Frankrike

Svekket katolisisme

Særlig de unge har vendt seg vekk fra kristendommen de siste årene. Blant personer i alderen 18 til 29 år, er det bare tre prosent som praktiserer katolsk kristendom, mens 16 prosent av de over 70 sier det samme. 

annonse

Mens katolisismen er blitt svekket, har andre religioner tatt stadig mer plass. Islam er den raskest voksende religionen i Frankrike. I aldersgruppen 18 til 29 år er det nå like mange praktiserende muslimer som det er praktiserende katolikker.

«Den store befolkningsutskiftningen»

Islams fremvekst i Frankrike er blitt adressert av erkebiskop Luc Ravel av Strasbourg, som i 2017 knyttet trenden til de pågående drastiske endringene av Frankrikes demografi.

– Muslimske troende vet veldig godt at deres fødselsrate er slik at de i dag, de kaller det «Den store befolkningsutskiftningen», forteller deg på en veldig rolig, veldig positiv måte at «en dag vil alt dette være vårt», sa Ravel. 

Resett har tidligere rapportert om resultatene en undersøkelse, der det fremgikk at 25 prosent av den franske befolkningen tror at elitene bruker masseinnvandring for å erstatte befolkningen i landet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon