Pia Kjærsgaard. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Dansk Folkeparti ventes å miste halve oppslutningen ved det førstkommende folketingsvalget i Danmark 5. juni. 

Det gikk dårlig for Dansk Folkeparti ved EU-valget. Partiet mistet tre av fire mandater i EU-parlamentet.

Ved forrige folketingsvalg endte det nasjonalkonservative partiet opp med en oppslutning på 21,1 prosent, og var landets nest største parti. Til det kommende valget 5. juni er det forventet at DF vil gjøre et katastrofalt dårlig valg, og at partiet vil halveres i oppslutning om man skal tro meningsmålingene. Velgerflukten har flere forklaringer, melder Aftonbladet.

annonse

Les også: Danskenes statsminister: Det finnes mørkere krefter enn Rasmus Paludan i Danmark

Svekket oppslutning 

For det første har både den borgerlige regjeringen og Socialdemokratiet begynt å ta eierskap til en streng innvandringspolitikk som kampsak, for det andre har det kommet til to nye partier, Stram Kurs og Nye Borgerlige, som ligger an til å komme inn  i danskenes parlament. 

Særlig Stram Kurs har gjort seg bemerket for sine mer radikale holdninger og metoder. Partiet vil forby islam og deportere alle muslimer, og partileder Rasmus Paludan har profilert seg på å brenne Koranen. 

annonse

Kjærsgaard ikke imponert

Grunnleggeren av DF, Pia Kjærsgaard, later ikke til å være særlig imponert over Paludan.

– Jeg synes han er ekstremt ubehagelig, om jeg skal tale klarspråk, sier hun, ifølge nyhetsbyrået TT. 

Ifølge Kjærsgaard har Stram Kurs innført en helt ny type «fiendtlighet» mot andre mennesker, som ikke tidligere har vært i Danmark. 

DF oppgis også ha mistet velgere fordi at danskene har begynt å tro at menneskeskapte klimaendringer er dagens viktigste utfordring. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon