Fra en demonstrasjon med organisasjonen SIAN, samt motdemonstranter, i Drammen i juni 2019. Foto: Privat
annonse
annonse

Nylig avbrøt politiet en demonstrasjon Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) gjennomførte i Drammen sentrum.

Demonstrasjonen, som utløste kraftige protester fra en muslimsk mobb, ble stanset da en av SIAN-aktivistene kastet et eksemplar av Koranen i bakken.

På en video fra demonstrasjonen hører man en politimann si følgende til SIAN-aktivistene: «Nå er det over. Når dere kaster Koranen i bakken, er det over.» SIAN-folkene etterlyser lovhjemmelen for å avbryte en lovlig demonstrasjon på denne måten, men blir ført bort av politifolkene.

annonse

Denne situasjonen kan fortolkes på to måter, som begge setter politiet i et særdeles dårlig lys.

En fortolkning er at politiet ikke hadde regnet med den muslimske mobben, og at demonstrasjonen måtte avbrytes av hensyn til SIAN-aktivistenes sikkerhet. I så fall har politiet opptrådt klart kritikkverdig siden det ikke satte inn de styrkene som måtte til for at SIAN-folkene kunne få gjennomføre sin demonstrasjon.

annonse

Gitt at Drammen har en stor muslimsk befolkning, og at SIANs aksjoner gjerne fremkaller motaksjoner, burde politiet ha kunnet forutse den muslimske mobben, og tatt de nødvendige forholdsregler. Når politiet ikke utkalte nok mannskaper til at SIAN-folkene kunne gjennomføre sin demonstrasjon på en trygg måte, kan man spørre om dette skjedde med overlegg, slik at demonstrasjonen med stor grad av sannsynlighet ville måtte avbrytes.

Les også: Hatefull stemning mot SIAN på demonstrasjon i Drammen sentrum lørdag 15. juni

Resultatet ble i hvert fall at ytringsfriheten tapte og at pøbelen triumferte.

En annen fortolkning – som ut fra videoen fra demonstrasjonen å dømme fremtrer som den mest plausible – er at politiet mente at SIAN-aktivistene ikke hadde lov til å kaste Koranen i bakken, og at det var på sin plass å avbryte demonstrasjonen etter at SIAN-folkene på denne måten hadde krenket de fremmøtte muslimene. I så fall har vi et politi som opererer i strid med norsk lov.

Enhver norsk borger har som en del av sin grunnlovsgaranterte ytringsfrihet – som omfatter retten til å gi uttrykk for at man hater eller forakter noe – rett til offentlig å kaste en Koran i bakken, å tenne på den eller på andre måter å vanære vedkommende bok. Akkurat som enhver har rett til offentlig å tenne på eller å vanære en Bibel, et norsk flagg, Høyres prinsipprogram eller en nynorsk ordliste.

Jeg har vanskelig for å tro at politiet hadde avbrutt en lovlig demonstrasjon der noen trampet på en Bibel, brant et norsk flagg eller rev i stykker en nynorsk ordliste, og at etterlysning av lovhjemmelen for å avbryte demonstrasjonen – som ikke finnes – brutalt hadde blitt avvist av ordensmaktens representanter.

annonse

Les også: SIAN-aktivister hetset av rasende muslimsk mobb under demonstrasjon

Man kan demonstrere for eller mot alt mellom himmel og jord og ta i bruk nær sagt et hvilket som helst virkemiddel. Man kan for eksempel offentlig brenne en Bibel uten at politiet eller andre myndigheter griper inn. Og det maksimale man risikerer, er en anmeldelse som politiet henlegger. Men det er ett unntak: Du har ikke lov til å gjøre noe som krenker muslimer. Da kommer politiet og tar deg.

Dette er uakseptabelt. Norge er ikke og skal ikke bli Saudi-Arabia, Iran eller Tyrkia.

Resett må forfølge denne saken og sørge for at det blir foretatt den nødvendige opprydning i politiet.

Politimesteren i Drammen må gå av. Og politifolkene som i strid med Grunnloven avbrøt SIAN-aktivistenes demonstrasjon, må ilegges høye bøter, og få klar beskjed om at denne type grov tjenesteforsømmelse er oppsigelsesgrunn.

En opprydding på Drammen politikammer er imidlertid ikke nok. For å markere at det er fullt lovlig å vise sitt mishag mot islam ved offentlig å vanære en Koran, og at det er politiets plikt å sørge for at en slik mishagsytring kan finne sted, bør Ytringsfrihetsforbundet i full offentlighet brenne Koranen. Så får det bli politiets sak å gjennomføre de nødvendige sikkerhetstiltak.

Før jeg så videoen fra politiets grunnlovsstridige undertrykkelse av SIAN-aktivistenes demonstrasjon, var jeg skeptisk til Koran-brenning som en unødvendig provokasjon som bare ville gjøre muslimene enda sintere og mer fanatiske. Etter å ha sett videoen er jeg ikke i tvil om at en offentlig Koran-brenning er nødvendig i ytringsfrihetens, demokratiets og sekularismens navn.

Les også: Alliansen og SIAN får likevel ikke delta på Arendalsuka

Om vi nå ikke setter ned foten, risikerer vi at norske borgere som om fem år kaster en Koran i bakken eller spytter på den, blir tiltalt for hatkriminalitet.

Det kan innvendes at det er forbundet med fare, ja med livsfare å krenke muslimer. Det er riktig, men ved å invitere et stort antall personer til å delta i en kollektiv Koran-brenning bør faren kunne reduseres.

Sannsynligvis finnes det flere titalls islamkritikere som er villige til å delta i en Koran-brenning. Forfattere og andre kulturpersonligheter bør utfordres til å stå opp for ytringsfriheten. Fritt Ord bør inviteres. Samtlige regjeringsmedlemmer og stortingsrepresentanter må få skriftlig innbydelse – da bør Fremskrittspartiets statsråder og stortingsgruppe møte alle som en for at partileder Siv Jensens ord om at norsk lov står over profeten skal ha troverdighet.

Klarer vi å samle 40–50 personer til en kollektiv Koran-brenning, bør faren for den enkelte ved å delta i en slik aksjon ikke være særlig stor. Og noe bør man faktisk være villig til å risikere for ikke om 10–15 år å våkne opp i et gjennomislamisert samfunn.

Kan hende det gjelder å redde vårt land. De beste blant dere er kalt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon