Foto: REUTERS/Arnd WIegmann/
annonse
annonse

I en lekket korrespondanse fra Google, omtales flere kommentatorer på høyresiden som nazister. 

Project Veritas rapporterte nylig om en lekket dokument, som de har fått tilgang til via sine informanter på innsiden av Google, der en rekke konservative og liberalistiske kommentatorer omtales som nazister. 

Dokumentet viser en intern e-postkorrespondanse mellom ansatte i Googles gruppe for transparens og etikk, der det indikeres at innhold fra Jordan Peterson, Ben Shapiro og Prager University bør deaktiveres fra selskapets forslagsfunksjon, som gir brukere forslag til innhold som kan være av interesse for dem.

annonse

Les også: Google-topp innrømmer foran skjult kamera: Skal forhindre at Trump vinner igjen

De stemplede

Kanadiske professor Jordan Peterson har gjort seg kjent for sin kritikk av identitetspolitikk og feminisme, og har skrevet bøker om selvhjelp, i tillegg til å holde foredrag verden over, deriblant i Oslo. 

annonse

Ben Shapiro er en konservativ amerikansk kommentator av jødisk herkomst. Han har blant profilert seg på kritikk av transseksualisme, genuspedagogikk og abort. 

Prager University er en ideell organisasjon for læring, som blant annet poster videoer på YouTube, fra et politisk konservativt perspektiv. 

Nazister og høyreekstreme

I e-postkorrespondansen omtales disse aktørene både som nazister og høyreekstreme.

 I dag er det en eller to steg til nazister, om vi forstår at PragerU, Jordan Peterson, Ben Shapiro alle er nazister som bruker hundefløytene du nevner i steg 1, skriver en av de Google-ansatte i en e-post.

– Jeg tror ikke at det å med rette identifisere høyreekstremt innhold ligger utenfor det vi er kapable til. Men om det er det, hvorfor ikke gå med på Merediths forslag om å deaktivere forslagsfunksjonen? skriver den ansatte videre.

Les også: Google – høyresidens farligste fiende?

Hevder de er upartiske

annonse

Etter at Project Veritas lanserte sin granskning av Google, hevdet Googles sjef for ansvarlig innovasjon, Jen Gennai, at selskapet ikke er politisk partiske overhodet.

– Google har gjentatte ganger gjort det klart at det fungerer å være en pålitelig kilde til informasjon, uten tanke på politisk ståsted. Faktisk har Google ingen forestilling om politisk ideologi i sine rekker, uttalte Gennai. 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon